iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Πρώτο ματς με
πανηγυρισμούς
με αγκώνες (pic)


Η Ντόρτμουντ συνέχισε όσο εντυπωσιακά είχε σταματήσει εξαιτίας της καραντίνας, διέλυσε 4-0 τη Σάλκε στη μάχη της Κοιλάδας του Ρουρ, πανηγύρισε με τους αγκώνες και πλησίασε μία ανάσα από την Μπάγερν.

Πριν την πανδημία του κορονοϊού, η Ντόρτμουντ είχε βρει σούπερ ρυθμό, τρέχοντας τέσσερις διαδοχικές νίκες. Θεωρητικά λοιπόν η διακοπή εξαιτίας της καραντίνας, θα της στερούσε αυτό το φορμάρισμα. Και με την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, είχε για… ορεκτικό το μεγάλο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ. Ωστόσο, η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ εμφανίστηκε πανέτοιμη, ασταμάτητη και με τη Σάλκε να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται, της έριξε ένα ξεγυριστό 4-0, για να πλησιάσει στο -1 από την κορυφή (σ.σ.: η Μπάγερν παίζει την Κυριακή 19:00 στην Ουνιόν Βερολίνου).

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, οι γηπεδούχοι έπαιζαν μόνοι τους από το πρώτο ημίωρο και μετά. Αρχικά η Σάλκε έχασε δύο ευκαιρίες, αλλά σταδιακά η Ντόρτμουντ έβρισκε ρυθμό και με τους Χάαλαντ, Γκερέιρο, Μπραντ να κάνουν σούπερ εμφάνιση, φάνηκε ότι δεν θα είχε αντίπαλο. Από τακουνάκι του Γκερέιρο ξεκίνησε το 1-0 (29’), με τον Χάαλαντ να βρίσκει στην κίνηση δίχτυα για 10η φορά σε εννέα αγωνιστικές.

Λίγο πριν το ημίχρονο (45’) ο Γκερέιρο αξιοποίησε την ασίστ του Μπραντ, ενώ είχε προηγηθεί λάθος διώξιμο του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 48’ ο Μπραντ και πάλι μοίρασε στον Αζάρ, που σούταρε δυνατά, ενώ το τέταρτο ήταν και το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα, ο Γκερέιρο βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο τελείωμα με το εξωτερικό, κλείδωσε την εμφατική νίκη στο ντέρμπι, με τη Ντόρτμουντ να είχε μόλις μία επιτυχία στα οκτώ προηγούμενα μεταξύ τους και να δείχνει ότι είναι έτοιμη για την τελική ευθεία διεκδίκησης του τίτλου.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Ακινζί, Χούμελς, Πίστσεκ, Γκερέιρο (87’ Σμέλτσερ), Χακίμι, Νταούντ (87’ Γκέτσε), Ντιλέινι (68’ Μπαλέρδι), Αζάρ (79’ Σάντσο), Μπραντ, Χάαλαντ

Σάλκε (Ντέιβιντ Βάγκνερ): Σούμπερτ, Οτσίπκα, Νάστασιτς, Τοντιμπό (46’ Μπούργκσταλερ), Σανέ, Κένι (87’ Μπέκερ), Καλιτζούρι (76’ Μιράντα), Σερντάρ (74’ Σεπφ), Χαρίτ, ΜακΚένι, Ραμάν (46’ Ματόντο).