iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Τιμωρήθηκε ο διαιτητής
που απέβαλε παίκτη
για τάκλιν πάνω του


Γνωρίζουμε πως πολλοί διαιτητές είναι εγωκεντρικοί και θέλουν να κλέβουν τη… δόξα από τους ποδοσφαιριστές. Όμως, ο Τόνι Σαπρόν το... τερμάτισε, αποδεικνύοντας ότι κακώς σφυρίζει και μάλιστα στο πρωτάθλημα της Α’ Γαλλίας.

Στο κυριακάτικο ματς Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν, ο αμυντικός των γηπεδούχων Ντιέγκο Κάρλος, ανέτρεψε κατά λάθος τον ρέφερι, ο οποίος πάνω στα νεύρα του τον απέβαλε!

Το χειρότερο είναι πως ο Σαπρόν πριν καν σηκωθεί επιχείρησε να κλωτσήσει τον ποδοσφαιριστή, ενώ όταν η κάμερα έκανε κοντινό στο πρόσωπό του, άπαντες κατάλαβαν πως ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν πρέπει να είναι στα καλά του…

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός των "καναρινιών", έτρεχε προς την άμυνά του για να προλάβει μία επίθεση της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας, ωστόσο δεν πρόλαβε να αποφύγει τον διαιτητή, που έστριψε μπροστά του, κυνηγώντας κι αυτός τη φάση.

Ο Τονί Σαπρόν έπεσε στο έδαφος, ο Ντιέγκο Κάρλος έκοψε ταχύτητα πίσω του για να μην τον πατήσει κι όταν ο διαιτητής σταμάτησε να στριφογυρίζει στο έδαφος, έκανε τάκλιν στον ποδοσφαιριστή. Σαν να μη φθάνει αυτό, στη συνέχεια τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Λίγες ώρες αργότερα η γαλλική επιτροπή διαιτησίας αποφάσισε να τιμωρήσει τον Τονί Σαπρόν. Έτσι, δεν θα σφυρίξει - όπως είχε οριστεί - την αναμέτρηση της Ανζέ με την Τρουά για την 21η αγωνιστική της Ligue 1.

Ο Γάλλος διαιτητής φέρεται να αναγνώρισε το λάθος του, κατά τη θέαση του videο μαζί με τα μέλη της επιτροπής. Μάλιστα η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος διέταξε έρευνα για το περιστατικό. Ο Σαπρόν έκανε το ντεμπούτο στις διεθνείς διοργανώσεις το 2007 και στην αρχή της τρέχουσας σεζόν υποστήριξε ότι θα αποσυρόταν από τη δράση.