iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Αργεντινή
εν όψει του
μουντιάλ της Ρωσίας


Η Αργεντινή χάνει σπάνια, αλλά όταν γνωρίζει την ήττα το κάνει με ιδιαίτερα εκκωφαντικό τρόπο.

Η «αλμπιτσελέστε» σε ένα από τα τελευταία φιλικά της πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, διασύρθηκε στην Μαδρίτη με 6-1 από την Ισπανία φανερώνοντας τρομερές αδυναμίες ενόψει του επερχόμενου Μουντιάλ. 

Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή έδειχνε ομάδα της σειράς με τους Ίβηρες να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι «γκαούτσος» χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια, αφού ήττα με το ίδιο ακριβώς σκορ είχε γνωρίσει και το 2009 στο υψόμετρο της Λα Παζ από την Βολιβία σε ένα ματς που είχε φανερώσει τα τεράστια προβλήματα της εθνικής ομάδας της χώρας.

Προηγούμενη βαριά ήττα για την Αργεντινή ήταν το 1993 όταν η κατά τεκμήριο καλύτερη Κολομβία όλων των εποχών (οι ειδικοί θεωρούσαν ότι στα γήπεδα των ΗΠΑ το 1994 θα μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και το βαρύτιμο τρόπαιο) σόκαρε μια ολόκληρη χώρα όταν με κορυφαίο τον Φαουστίνο Ασπρίγια πέρασε σαν σίφουνας από το Monumental με το επιβλητικό 5-0. 

 
 

Αυτές είναι οι τρεις βαριές ήττες της Αργεντινής τα τα τελευταία 25 χρόνια στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, και θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω μισό αιώνα πίσω και συγκεκριμένα το 1963 στο πλαίσιο του Roca Cup. Τότε, στο Maracana η Βραζιλία με χατ τρικ του Πελέ και δύο γκολ του Αμαρίλδο επικρατεί με 5-2. 

Οι βαριές ήττες συνεχίζονται τόσο από την Βραζιλία το 1960 (5-1) και το 1945 (6-2), αλλά και από την Ουρουγουάη, δύο φορές μάλιστα με μεγάλο σκορ (1959 με 5-0 και 1910 με 6-2). Τέλος, οι άλλες δύο συντριβές που έχει γνωρίσει στην ιστορία της η Αργεντινή προέρχονται από την Παραγουάη (5-1 το 1945) και την Τσεχοσλοβακία το 1958 όταν και η «αλμπιτσελέστε» είχε ηττηθεί με 6-1.