iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

''Φρένο'' στους
δανεικούς παίκτες
από τη FIFA


Έτοιμη να πάρει αυστηρά μέτρα για τους συλλόγους που συνηθίζουν να δανείζουν αρκετούς ποδοσφαιριστές κάθε μεταγραφική περίοδο είναι η FIFA.

Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild, η FIFA πρόκειται να πάρει μέτρα ώστε να μπει περιορισμός στον αριθμό των δανεικών που μπορεί να έχει ένας σύλλογος κάθε σεζόν.

Στους κόλπους της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπάρχει προβληματισμός βλέποντας ομάδες όπως η Τσέλσι και η Γιουβέντους που έχουν 40 και 26 ποδοσφαιριστές αντίστοιχα ως δανεικούς σε άλλους συλλόγους.

Έτσι, ο Τζιάνι Ινφαντίνο έχει ήδη «τρέξει» τις εξελίξεις με τη FIFA να προσανατολίζεται να βάλει περιορισμό οκτώ δανεικών ανά ομάδα.

Ο περιορισμός πρόκειται να έχει ισχύ για παίκτες άνω των 21 ετών καθώς για ταλέντα κάτω από αυτές τις ηλικίες αναμένεται να υπάρξει εξαίρεση.

Στη FIFA έχουν ενοχληθεί κυρίως από το γεγονός ότι βλέπουν αρκετούς συλλόγους να έχουν εύκολα έσοδα με την πολιτική των δανεισμών ποδοσφαιριστών που στην πραγματικότητα αποτελούν παίκτες που δεν χρειάζονται στο ρόστερ και δεν πρόκειται να χρειαστούν εκτός απροόπτου ούτε στο μέλλον.