iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η μεγάλη
επιστροφή
της 'Ίντερ


Ιντερ, η πιο... τρελή επιστροφή! Επειτα από επτά χρόνια, οι «νερατζούρι» είναι στους κορυφαίους κι έβγαλαν το πάθος τους στο γήπεδο με μια απίθανη ανατροπή (2-1) κόντρα στην Τότεναμ.

Έπειτα από επτά χρόνια η Ιντερ επέστρεψε στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και η δίψα της φάνηκε μέσα στο γήπεδο του Σαν Σίρο! Απίθανη ανατροπή από τους Νερατζούρι, επικράτησαν 2-1 της Τότεναμ με τη σφραγίδα του αρχηγού τους. Ο Ικάρντι έφερε το ματς στα ίσα στο 86' και στις καθυστερήσεις ο Βεσίνο έβαλε... φωτιά στο Μιλάνο. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά ματς, έβγαλαν ενθουσιασμό, είχαν τον έλεγχο, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσουν. Οι Σπερς ισορρόπησαν, έκλεισαν τους διαδρόμους για την εστία του Φορμ, κι εκτός από ένα σουτ του Μπρόζοβιτς δεν απειλήθηκαν. Αντίθετα, οι Λονδρέζοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς. Στο 37ο λεπτό ο Ερικσεν έβγαλε φοβερή μπαλιά στον Κέιν, πέρασε τον Χαντάνοβιτς, αλλά άργησε... Οι «νερατζούρι» δυσκολευόντουσαν αρκετά στη δημιουργία και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο α' μέρος ο Ικάρντι ακούμπησε μόλις έξι φορές τη μπάλα!

Οι Iταλοί θέλησαν να αιφνιδιάσουν στην επανάληψη, αλλά ο Ερικσεν φρόντισε να τους βάλει φρένο. Στο 53' με διπλή προσπάθεια και τη... βοήθεια του Μιράντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 1-0. Ηταν το τρίτο γκολ στα πέντε τελευταία ματς του Champions League (με Ιντερ, Γιούβε και Ρεάλ) για τον Δανό!  Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «νερατζούρι» προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά η κεφαλιά του Πέρισιτς έπειτα από σέντρα του Πολιτάνο κατέληξε στα χέρια του Φορμ. Η Ιντερ ανέβηκε αρκετά, άφησε κενά πίσω, αλλά ο Λαμέλα τόσο στο 68' όσο και στο 71' έχασε καλές ευκαιρίες να τελειώσει το ματς. Μπαλντέ και Καντρέβα έδωσαν ώθηση με την είσοδό τους, η Τότεναμ εμφάνισε σημάδια κόπωσης και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύθηκαν. Ετσι, στο 86' ήρθε η ισοφάριση με τη σφραγίδα του αρχηγού! Ο Ικάρντι έπιασε σουτάρα και πέτυχε το πρώτο γκολ του στη διοργάνωση. Η ολική ανατροπήξ ήρθε στις καθυστερήσεις... Ο Ντε Φράι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βεσίνο... χαλαρά με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1. 

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Μιράντα, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Ναϊνγκολάν (89’ Βαλέρο), Πολιτάνο (72’ Κεϊτά Μπαλντέ), Πέρισιτς (64’ Καντρέβα), Ικάρντι

Τότεναμ: Φορμ, Σάντσεζ, Βερτόνγκεν, Οριέ, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Λαμέλα (72’ Γουίνκς), Σον (64’ Λούκας Μόουρα), Κέιν (90’ Ρόουζ)