iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ίντερ Η καλύτερη
άμυνα της
Ευρώπης (ανάλυση)


Πέρυσι, στην πρώτη χρονιά με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο, η Ιντερ έκλεισε τη σεζόν με 30 γκολ παθητικό.

Ακόμα και στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Λάτσιο στην Ρώμη, το οποίο της χάρισε την έξοδο στο Champions League, οι Nerazzurri δέχθηκαν δύο γκολ και υπέφεραν πριν πάρουν την πολύτιμη νίκη. Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και στο γεγονός αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο ότι εκείνο το ματς στο Olimpico, ήταν το τελευταίο του Στέφαν Ντε Βράι με τη φανέλα των Laziali. Αφού ολοκλήρωσε το τετραετές συμβόλαιό του με το club της πρωτεύουσας, ο 26χρονος το καλοκαίρι υπέγραψε με ελεύθερη μεταγραφή στην Ιντερ και την έχει βοηθήσει να χτίσει ένα τείχος.

Ο Ντε Βράι δημιούργησε ένα δυναμικό δίδυμο στην άμυνα με τον Μίλαν Σκρίνιαρ και έχει συμβάλλει σημαντικά στην υψηλή πτήση που πραγματοποιεί η ομάδα του από νωρίς φέτος, αφού η άμυνα είναι που φέρνει τα αποτελέσματα. Υστερα από ένα δύσκολο ξεκίνημα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, η Ιντερ άρχισε να στρώνει στην άμυνα και όταν συνέβη αυτό ξεκίνησε το σερί νίκών στην Serie A, που μέχρι σήμερα έχει φτάσει στις 7 διαδοχικές στο πρωτάθλημα. Μαζί με τους Ντε Βράι και Σκρίνιαρ, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει την πολυτέλεια να έχει στη διάθεσή του και τον Βραζιλιάνο σέντερ μπακ, Ζοάο Μιράντα, τον οποίο έχει εμπιστευτεί σε 5 αγώνες στο Campionato.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν έχασε 0-1 από την Πάρμα στο Meazza, η Ιντερ έχει παίξει επτά αγώνες στην Serie A και στο διάστημα αυτό, των σεδόν δύο μηνών δηλαδή, έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα. Στις νίκες 2-1 εντός με την Φιορεντίνα και 2-1 εκτός με την SPAL ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς είδε την μπάλα στα δίχτυα του και η μεταμόρφωση αυτή έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις 7 σερί νίκες και στο ότι οι Μιλανέζοι είναι 2οι - μαζί με την Νάπολι - στο -6 από την Γιουβέντους. Από τα 11 ματς πρωταθλήματος, η Ιντερ έχει 6 clean-sheets [3 εντός, 3 εκτός], με τα τρία από αυτά να είναι στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, στο derby με την Μίλαν (1-0), στο εκτός με την Λάτσιο (0-3) και στην... καταστροφή της Τζένοα με πολλούς αναπληρωματικούς (5-0).

Ύστερα απ' όλα αυτά, ίσως να μην προκαλεί εντύπωση σε κάποιον ότι η Ιντερ είναι η καλύτερη άμυνα στην Ιταλία έχοντας δεχθεί 6 γκολ, δύο λιγότερα από την Γιουβέντους, ενώ η μοναδική άλλη με μονοψήφιο αριθμό στο παθητικό είναι η Φιορεντίνα [9]. Εκτός όμως από την Serie A, οι επιδόσεις των Nerazzurri στην άμυνα είναι εντυπωσιακές και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Από τις 98 ομάδες που συμμετέχουν στις top-5 λίγκες, μόλις δύο έχουν καλύτερο αμυντικό ρεκόρ και αμφότερες συμμετέχουν στην Premier League.

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ είναι οι μοναδικές που τα έχουν πάει καλύτερα στην άμυνα από την Ιντερ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να έχει επιτρέψει 4 γκολ και εκείνη του Γίργκεν Κλοπ, 5. Επειδή λογικά θα αναρρωτηθεί κάποιος, η Ατλέτικο Μαδρίτης, του πρώην Nerazzurro, Τσόλο Σιμεόνε, έχει το ίδιο παθητικό με τους Μιλανέζους [6]. Πέρα από το γεγονός ότι δείχνει να αφήνει πίσω τα πολύ άσχημα χρόνια και να μπαίνει στον σωστό δρόμο, που δεν είναι άλλος από την καιθιέρωση στο Champions League, οι τιφόζι της Ιντερ δεν μπορεί παρά να γουστάρουν τρελά με το ότι η ομάδα τους αρχίζει και κλειδώνει όλο και πιο συχνά το μαγαζί...

ΠΗΓΗ gazetta.gr