iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Σαρωτικός
ο Μέσι αν και
5ος στον κόσμο...


Αφού ψηφίστηκε 5ος κορυφαίος στον κόσμο, ο Αργεντινός φανέρωσε όλη τη μαγεία του και με δύο φαουλάρες, τρελή ασίστ, ποδιές, επελάσεις, οδήγησε την Μπάρτσα στο 0-4 επί της Εσπανιόλ.

Είναι από αυτά που προσπαθείς να κάνεις όταν έχεις joystick στα χέρια σου. Οι ενέργειές του όλες βγαλμένες από τις πιο τρελές φαντασιώσεις σου ως gamer μπροστά στην οθόνη. Μόνο που ο εκείνος τις φτιάχνει γλιστρώντας στο χορτάρι. Με την εμφάνισή του στο καταλανικό ντέρμπι επιβεβαίωσε ότι δεν έχει σημασία εάν είναι Χρυσή ή όχι, επειδή ο Λιονέλ Μέσι είναι η ίδια η... μπάλα: το παιχνίδι αυτοπροσώπως. Ο ηγέτης της Μπάρτσα έβαλε όλη τη μαγεία του, εκτέλεσε δύο φαουλάρες-γκολ, μοίρασε απίθανα το παιχνίδι, έκανε ποδιές, επελάσεις και οδήγησε την ομάδα του στο γεμάτο 0-4 επί της Εσπανιόλ και μαζί στην κορυφή.

Στο 17' ο Αργεντινός σούπερ σταρ εκτέλεσε το τέλειο φάουλ με σούπερ φάλτσα στο παράθυρο και στο 21' έστειλε τον Λουίς Σουάρες τετ α τετ για να νικηθεί από τον Ντιέγο Λόπεθ. Πέντε λεπτά αργότερα όμως έκανε κάτι απίθανο που κατέληξε στα δίχτυα. Τι κι αν είχε γύρω του τη μισή Εσπανιόλ, έπεσε, σηκώθηκε, ντρίμπλαρε, μοίρασε στον Ντεμπελέ κι εκείνος το τελείωσε ιδανικά για το 0-2. Στο 36' έπαιξε μακρινό 1-2 με τον Σουάρες, αλλά η προβολή του Ουρουγουανού σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό χάθηκε απίστευτη διπλή ευκαιρία, με εξ επαφής κεφαλιά του Ράκιτιτς στον τερματοφύλακα και ακόμα μία του Μέσι στο δεξί δοκάρι (σ.σ.: τελικά ήταν οφσάιντ ο Ράκιτιτς στην τελευταία ενέργεια). Πριν βγει το ημίχρονο (45') θα ερχόταν και το 0-3, με τον Ντεμπελέ να περνάει κάθετη στον Σουάρες κι εκείνος από δύσκολη θέση την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λόπεθ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο Μέσι είχε ακόμα μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από πιο μακριά και στην απέναντι γωνία. Ηταν η πρώτη του φορά που έβαλε δύο τέτοια σε αγώνα της La Liga, φτάνοντας τα 27 γκολ-φάουλ στο πρωτάθλημα και τα 44 συνολικά στην καριέρα του (τα 6 με Αργεντινή). Επίσης, έγινε ο μοναδικός στην ιστορία της Ισπανίας με 10+ γκολ σε 13 διαδοχικές σεζόν. Και κάπως έτσι η Μπάρτσα επέστρεψε στη μοναξιά της κορυφής.

Εσπανιόλ (Ρούμπι): Ντιέγο Λόπεθ, Ντουάρτε, Χάβι Λόπεθ, Ντιντάκ, Νταβίδ Λόπεθ, Νταρντέρ (74' Γκρανέρο), Βίκτορ Σάντσεθ, Ρόκα, Μελέντο (63' Σέρχιο Γκαρθία), Ερνάν Πέρες (59' Μπαπτιστάο), Μπόρχα Ιγλέσιας

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο, Ζόρντι Αλμπα, Βιδάλ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82' Ντένις Σουάρεθ), Ντεμπελέ (68' Κουτίνιο), Μέσι, Λουίς Σουάρες (79' Μουνίρ).

ΠΗΓΗ gazetta.gr