Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Ασημένιος'' ο Έληνας
Γκολομέεβ στο παγκόσμιο
πρωτάθλημα υγρού στίβου


Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Νότια Κορέα καθώς ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο.

Ο Έλληνας αθλητής ήρθε δεύτερος με χρόνο 21,45 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι ίδιος με αυτόν του Βραζιλιάνου Μπρούνο Φράτους.

Πρώτος τερμάτισε ο Αμερικανός Καλέμπ Ντρέσελ με χρόνο 21,04 δευτερόλεπτα. 

Ο 26χρονος αθλητής του Εθνικού είχε επίσης προκριθεί στους τελικούς των δύο προηγούμενων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, σε Καζάν και Βουδαπέστη, ωστόσο είχε τερματίσει στην έβδομη θέση.

Ο Γκολομέεβ έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο στην κολύμβηση. 

Το πρώτο μετάλλιο είχε κατακτήσει πριν από 15 χρόνια ο Άρης Γρηγοριάδης όταν είχε τερματίσει πρώτος στον τελικό των 50μ. ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά.

«Αφιερώνω το μετάλλιο στον πατέρα μου που δεν είναι στη ζωή»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της κούρσας ο Γκολομέεβ εμφανίστηκε προετοιμασμένος για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Νότια Κορέα.

«Ήταν πολυ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά. Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Ο 26χρονος αθλητής αφιέρωσε το μετάλλιο «στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου δεν είναι εν ζωή».

Μητσοτάκης: «Mας έκανες υπηρήφανους»
Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ασημένιο πρωταθλητή στα 50μ. ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Νότια Κορέα, Κριστιάν Γκολομέεβ.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στα 50 μ. ελεύθερο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Μας έκανε περήφανους!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός.