iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Νέο γκράφιτι του Νίκου
Γκάλη με τη φανέλα
της Εθνικής ομάδας


Πριν λίγες ημέρες, άγνωστοι μουντζούρωσαν και βανδάλισαν το γκράφιτι του Νίκου Γκάλη, του ανθρώπου που έδωσε οντότητα στο ελληνικό μπάσκετ και συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία μίας μεγάλης σχολής αθλητών.

Λίγα 24ωρα μετά, το γκράφιτι αποκαταστάθηκε, αυτή τη φορά με τον Νίκο Γκάλη να φορά τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, ώστε να μην... ενοχλήσει κανέναν άγνωστο που στο σκοτάδι μπορεί να βγάζει όλη τη... μαγκιά του, αμαυρώνοντας σύμβολα και ιδέες.

Η ενέργεια των αγνώστων προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων. Ιδιαίτερα στα social media, μέσω των οποίων ο σύγχρονος άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να εκφράζει ευρέως και δημοσίως τις απόψεις του, οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες.

Προφανώς, ο ή οι άγνωστοι, ενοχλήθηκαν από τη φανέλα του Άρη που φορούσε στο γκράφιτι ο μεγαλύτερος αθλητής που έβγαλε το ελληνικό μπάσκετ. Όντες ανιστόρητοι, πιθανόν νεαρής ηλικίας, δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι ο Νίκος Γκάλης και ο Άρης της εποχής εκείνης, δεν ήταν απλώς ένας αθλητής και μία ομάδα, αλλά ήταν οι πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού.

Όταν σε όλα τα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά, οι διακρίσεις μετρώνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού, ήρθε ο Νίκος Γκάλης, ο Άρης και η Εθνική μπάσκετ, να κάνουν περήφανο ένα ολόκληρο έθνος, το οποίο ζούσε με την ιδέα ότι δεν μπορούσε να ανέβει το ψηλότερο σκαλοπάτι της διάκρισης.