iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 17 Απριλίου 2024

Το δώρο του Λευτέρη
Πετρούνια στον Πρόεδρο
της Δημοκρατίας


Λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ολυμπιονίκη της ενόργανης Λευτέρη Πετρούνια μαζί με την σύντροφο του Βασιλική Μιλλούση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μάλιστα έκανε και ένα ξεχωριστό δώρο στον Πρόεδρο που ήταν η φόρμα που φορούσε στη Μελβούρνη όταν κέρδισε το χρυσό!

Αναλυτικά η συνομιλία των δυο ανδρών:

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: Αρχικά να σας πω ότι σας φέραμε ένα δώρο. Είναι η φόρμα που φορούσα την ημέρα του τελικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μέσα στην τυχερή μου τσάντα που είναι στο χρυσό χρώμα, μέσα στην οποία φυλούσα πάντα τα κορμάκια που φορούσα στην αγώνα. Ξέρω ότι είστε πολύ κοντά στον αθλητισμό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς που είστε σήμερα εδώ και να σας εκφράσω την συγκίνησή μου γι’ αυτό το δώρο που θα το έχω πάντα μαζί, σας διαβεβαιώ παιδιά μου. Και θέλω να πω και στους δυο, αλλά ιδίως σ’ εσένα Λευτέρη, να είσαι βέβαιος, ότι θα κατακτήσεις ακόμα πολλές κορυφές. Με πρώτη την κορυφή στο Τόκιο.

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: Το εύχομαι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ είμαι απολύτως βέβαιος. Θέλω όμως να σου πω κάτι, να πω και στους δυο σας το εξής: Ό,τι κι αν γίνει, αυτά που έχεις καταφέρει, αυτά που έχετε καταφέρει είναι ένα πραγματικό υπόδειγμα επιδόσεων, αλλά και ήθους. Που και αυτό ακόμα θα αρκούσε για μια ολόκληρη ζωή. Είναι ένα υπόδειγμα επιδόσεων και ήθους για την γενιά σου και όχι μόνο, και πέρα και έξω από τα Ελληνικά σύνορα. Αυτό θέλω να σε συνοδεύει στην προσπάθεια που θα κάνεις, γιατί τα πάντα δεν εξαρτώνται από τους ανθρώπους.

Ό,τι κι αν γίνει, λοιπόν, έχεις κάνει το καθήκον σου, όχι μόνο απέναντι σ’ εσένα και στην οικογένειά σου, αλλά και απέναντι στον Τόπο. Γι’ αυτόν τον λόγο θα είμαι πάντα κοντά σου. Και όταν θα έχει τελειώσει η προεδρική μου θητεία, να είσαι βέβαιος, ότι θα είμαι δίπλα σου, δίπλα σας. Να είναι ο Θεός μαζί σας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δίνει μεγάλο αγώνα για να είναι στο Τόκιο τον Ιούλιο για να διεκδικήσει άλλο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Πλέον έχει άλλα δυο Παγκόσμια Κύπελλα μέσα στον Μάρτιο σε Ντόχα και Μπακού και θέλει 2 χρυσά μετάλλια.