iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ο πρώτος Έλληνας
ποδοσφαιριστής
στην Αλβανία


Χρήστος Αθανασόπουλος. Μετά από 250 παιχνίδια στη Football Leaque βρέθηκε στην Αλβανία.

Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Luftetari στην αλβανική γλώσσα σημαίνει πολεμιστής. Ένας Έλληνας γκολκίπερ από τους τελευταίους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου, ο οποίος για σχεδόν 20 χρόνια έδωσε τις δικές του μάχες στα γήπεδα της Football League πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί στο Αργυρόκαστρο και να γίνει δίχως να συνειδητοποιήσει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που παίρνει μεταγραφή στο αλβανικό πρωτάθλημα.

Ο Χρήστος Αθανασόπουλος έφαγε τα γήπεδα με το κουτάλι. Το κοντέρ του κατέγραψε 250 ματς με κυριότερους σταθμούς της καριέρας του, ομάδες όπως οι Πατραϊκός, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Αναγέννηση Άρτας, Καλλιθέα, Ιωνικός, Αιολικός, Πανηλειακός, Ψαχνά, ΑΕΛ, Παναιγιάλειος και Τρίκαλα.

Aναδείχθηκε κορυφαίος γκολκίπερ της Football League, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έφτασε ένα βήμα πριν την Super League. Αυτό που δεν κατάφερε στην Ελλάδα, το πέτυχε στην Αλβανία συνεχίζοντας από τον περασμένο Ιανουάριο την καριέρα του στην Λουφτετάρι που εδρεύει στο Αργυρόκαστρο.

Πρόκειται για σύλλογο με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Μάλιστα έχει βάλει πλώρη για την έξοδο στο Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του καταλαμβάνοντας μέχρι στιγμής της 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο 36χρονος γκολκίπερ μίλησε στο gazzetta.gr για την ιστορική μετακίνηση του στην αλβανική ομάδα, τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν στο Αργυρόκαστο, το επίπεδο του πρωταθλήματος, τις χαμένες ευκαιρίες στην Ελλάδα, αλλά και την ευρωπαϊκή πρόκληση της Λουφτετάρι!

Στη φωτογραφία με τον μάνατζερ Στέλιο Βραδέλη.

ΠΗΓΗ gazetta.gr