iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Το ''μηχανάκι''
Σπύρος Λιβαθινός
τρέχει ακόμη! (εικόνα)


Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Ραφήνας για να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό ματς Επίλεκτοι εθελοντές της παγκόσμιας Unicef με τους βετεράνους του Παναθηναικού. 

Κατ αρχήν ο αγέραστος Μίμης Δομάζος που εντυπωσίασε με τις πάσες ακριβείς, τα ευφάνταστα τακουνάκια και τη ''μαεστρία'' στο γήπεδο. Ο ''στρατηγός'' στα 77 του χρόνια δεν σταμάτησε να παίρνει μπάλα, να οργανώνει, να κατευθύνει τους συμπαίκτες του. Μια δύο φορές ''τόλμησε'' να τον μαρκάρει ο αρχηγός των Επίλεκτων Αργύρης Κωστάκης και το ''δεκάρι'' τον... άδειασε.

Όμως αυτό που πραγματικά ήταν ανεπανάληπτο ακούει στο όνομα Σπύρος Λιβαθινός. Το ''μηχανάκι'' όπως ήταν το παρατσούκλι του αμυντικού χαφ του Παναθηναικού και της εθνικής Ελλάδας λόγω του ασταμάτητου τρεξίματος στο γήπεδο, δεν άλλαξε! Φορώντας πάντα τη φανέλα με τον αγαπημένο του αριθμό 6 αλλά των Επίλεκτων έκανε ό,τι ήθελα στο χορτάρι. Έκοβε, μοίραζε μπαλιές, άλλαζε παιχνίδι, σούταρε. Στα 63 του (δεν κρύβει τα χρόνια του) ο ακάματος Σπύρος Λιβαθινός αφού τους ''τρέλανε'' όλους στο γήπεδο, χαιρετώντας στα αποδυτήρια είπε το μνημειώδες "δεν θα έρθω για πίτσα παιδιά, πάω στην κόρη μου που γιορτάζει να δω και τον εγγονό μου"!

Ο "παππούς" τους άφησε όλους άφωνους με το  άψογο στιλ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr.