iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Νίκος Γκάλης:
Ο αθλητισμός ενώνει
τον πλανήτη


Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η ΕΟΚ, η Εθνική, μα πάνω από όλα οι αξίες του αθλητισμού, η ειρήνη και η συμμετοχή στο Peace and Sport Regional Forum.

Ο Νίκος Γκάλης συζήτησε με το gazzetta.gr και τον Θάνο Σαρρή πάνω στη σκηνή και κάτω από αυτήν.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν μικρά παιδιά που μαθαίνουν τον μύθο του Γκάλη χωρίς να τον έχουν δει να παίζει. «Ξέρετε πόσα παιδιά 7-8 ετών έρχονται και με ρωτούν "είσαι ο Νικος Γκάλης;" Και τους απαντάω, πώς με ξέρετε; Και μου απαντούν από τον πατέρα τους, ή από το ίντερνετ. Σήμερα είναι πολύ εύκολο με τα ΜΜΕ και το ίντερνετ να περάσεις κάτι. Δεν το πίστευα ότι με ξέρουν, αλλά αν πατήσεις Νίκος Γκάλης στο ίντερνετ θα βγουν 1000 βίντεο! Μπράβο, τους λέω!».

Τέλος, τον καλέσαμε να μοιραστεί με τον κόσμο το σημαντικότερο μήνυμα του συνεδρίου, και αυτό που ο ίδιος κρατά ως κατακλείδα: «Όπως είπα και πριν, πρέπει να διδάξουμε τις ηθικές αξίες στους νεαρότερους. Πρέπει να τους διδάξουμε να μην έχουν διακρίσεις, να μην έχουν κοινωνικά και πολιτιστικά εμπόδια και να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι ο αθλητισμός είναι η διέξοδος. Αυτή είναι η άποψή μου και θα το λέω μέχρι να πεθάνω: Ο αθλητισμός ενώνει όλον τον κόσμο, όλα τα έθνη...»

ΠΗΓΗ gazetta.gr