iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Το μυθικό ρεκόρ
του Αργύρη Κωστάκη
στα γήπεδα


Με αφορμή την αυλαία του 30ου επίσημου Ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μέσων ενημέρωσης το Σάββατο 20 Απριλίου υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, ο δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

Το συναρπαστικό ταξίδι μου στα γήπεδα συνεχίστηκε και τη σαιζόν 2018 - 19, στον 41ο χρόνο χαράς. Γιατί το ποδόσφαιρο για εμένα είναι χαρά, ευτυχία και διασκέδαση. Θυμάμαι ότι πρωτομπήκα σε μεγάλο γήπεδο 14 ετών με τον Άγιαξ Γκύζη, ένα παιδάκι με πόδια σαν ''σπιρτόξυλα''. Στις 8 Ιουνίου 2019 στον τελικό με τη φανέλα της ομάδας ''Nova'', κοντά στα 56 μου χρόνια πλέον ελπίζω σε ακόμη ένα τρόπαιο. 

Συμπληρώνω το Σάββατο 800 ματς στο  πρωτάθλημα ΜΜΕ (ένα ακατάρριπτο ρεκόρ). Προσθέτω και 564 με τον Γκυζιακό Αθηνών στα 22 χρόνια που αγωνίστηκα στο πρωτάθλημα ΕΠΣΑ. Σύνολο 1364 έως τώρα επίσημα παιχνίδια σε όλη μου την καριέρα - αν υπολογίσω και τα ματς με τη μεικτή Τύπου, την ομάδα Έλληνες Επίλεκτοι και άλλες ομάδες τότε αγγίζουν τα 1650, χωρίς να αποβληθώ ποτέ! Ναι δεν αποβλήθηκα ποτέ, παρ ότι αγωνίζομαι δεκαετίες στις ''επικίνδυνες'' θέσεις είτε ως δεξί μπακ είτε ως αμυντικό χαφ.

Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω αν αυτή η χρονιά θα ήταν με το 4 του εμβληματικού αρχηγού Χαβιέρ Ζανέτι του ινδαλματός μου, ή το "δικό" μου 8 επί δεκαετίες. Έκανα το ιδανικό. Συνέχισα να φοράω το 4 στο πρωτάθλημα μέσων ενημέρωσης και το 8 με τους Έλληνες Επίλεκτους.

Άλλωστε και ο αδελφός Χαβιέρ φορούσε το 4 με την Ίντερ στο Ιταλικό πρωτάθλημα και το 8 με την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Βίοι παράλληλοι, με τον αθλητή που με έμαθε πώς να είμαι αρχηγός στο γήπεδο και να τιμώ το περιβραχιόνιο.

Ευχαριστώ όλους τους προπονητές μου, πρωτίστως τον Μάκη Ντέτσικα, τον Έλληνα Λουίς Σεζάρ Μενότι και τον αείμνηστο Νίκο Παπαδημητρίου, αλλά και όλους τους συμπαίκτες μου με προεξάρχοντα τον Δημήτρη Κοτούζα, όλα αυτά τα χρόνια και τους διαιτητές για τον σεβασμό που μου έδειξαν.

Το Σάββατο 20 Απριλίου στο γήπεδο Αργυρούπολης στο ματς Nova - Action 24 στις 11 το πρωί γράφω τη δική μου μικρή ιστορία στα γήπεδα, με την κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος ΜΜΕ, η οποία μάλιστα με τιμά με το περιβραχιόνιο του αρχηγού...

Είπαν γιά τον Χαβιέρ Ζανέτι:

«Με δίδαξε πως να γίνω αρχηγός» (Φάμπιο Καναβάρο)

«Συνήθως βλέπεις έναν προπονητή στην άκρη του γηπέδου. Στο Τζουζέπε Μεάτσα όμως, ο Ζανέτι είναι ο αρχηγός σου» (Γουέσλεϊ Σνάιντερ)

«Όλοι θέλουν να γίνουν σαν τον Ζανέτι» (Ζοζέ Μουρίνιο)

«Ακόμη και στα μεγαλύτερα λάθη σου στο γήπεδο, ο Ζανέτι θα σε βοηθήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεις καλύτερος» (Μαϊκόν)

«Αν θέλετε να μάθετε πως να γίνετε επαγγελματίες αθλητές του υψηλότερου επιπέδου, παρακολουθήστε τον Ζανέτι» (Φάμπιο Καπέλο)

«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, όμως προσέχω το πόσο ικανός, ήρεμος, τίμιος και ηγέτης είναι μέσα και έξω απ’ το γήπεδο. Το 100 δεν φτάνει για να αποδώσει την αξία του» (Αρσέν Βενγκέρ)

«Ο Ζανέτι με μια λέξη; Τέλειος» (Εστεμπάν Καμπιάσο)

«Αν έμοιαζα στον Ζανέτι σε ποσοστό 10%, θα ήμουν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο» (Νταβίντε Σαντόν)

«Στον κόσμο αυτόν κανένας δεν είναι ατρόμητος, εκτός απ’ τον Χαβιέρ Ζανέτι» (Μάρκο Ματεράτσι)

«Είναι ένα αληθινό ποδοσφαιρικό σύμβολο» (Ρομπέρτο Μαντσίνι)

«Αυτός ποτέ δεν είπε πως θέλει να γίνει σαν εμένα, όμως τώρα λέω εγώ πως θα ήθελα να γίνω σαν αυτόν» (Ρομπέρτο Μπάτζιο)