iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Α.Γ.Σ. Παγκράτιος
Η ''χρυσή'' ομάδα του
Πούμσε σαρώνει μετάλλια


Αγαθά κόποις κτώνται ή καλύτερα… χρόνια ιδρώτα και σκληρής προπόνησης φέρνουν μετάλλια. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνεται για τον Α.Γ.Σ Παγκράτιο τόσο από την υπομονή και επιμονή του τα τελευταία δέκα «πέτρινα» χρόνια για το ελληνικό τεχνικό ταεκβοντό, όσο και από την πρόσφατη κορυφαία θέση που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πούμσε. 

Η σκληρή δουλειά της «χρυσής» ομάδας Πούμσε του Δημήτρη Καλτσά απέδωσε καρπούς. Πλέον, είναι η δεύτερη καλύτερη σε ολόκληρη την Ελλάδα, σύμφωνα με τη συγκομιδή μεταλλίων στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σε κάθε δήλωση των παιδιών της ομάδας, η λέξη που δεν απουσίαζε ήταν η «κερκίδα»! «Η κερκίδα ήταν τρομερή. Ήταν ό,τι καλύτερο στο στάδιο». «Τρομερή η κερκίδα μας. Μου έδινε δύναμη». «Μια αγωνιζόμουν, μια ήμουν στην κερκίδα και εμψύχωνα τους συναθλητές μου», ήταν μερικές από τις φράσεις που συγκρατήσαμε να λένε τα μέλη της ομάδας Πούμσε του Α.Γ.Σ Παγκρατίου αποκαλύπτοντας έτσι ότι πέρα από συναθλητές είναι και φίλοι. 

Κληθείς να σχολιάσει την ποιότητα της διοργάνωσης, ο κ. Καλτσάς ανέφερε στο TkdMag.gr: «Έγινε μια αξιόλογη διοργάνωση έπειτα από μια δεκαετία. Υπήρξαν λάθη και σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Στα αρνητικά ήταν πως δεν ανακοινώθηκε ποτέ βαθμολογία για κανέναν αθλητή. Τα παιδιά έπαιζαν μεταξύ τους ταυτόχρονα και στο τέλος νικούσε ένας. Θα προτιμούσαμε να αγωνίζονται κάθε φορά ένας. Να ανακοινώνεται η βαθμολογία. Εγώ και δάσκαλοι που έχουμε αφιερώσει την πορεία μας στα Πούμσε θα μπορούσαμε να συνδράμουμε σε αυτό το επίπεδο, διαιτητικά με συμβουλές στην ομοσπονδία. Νομίζω θα έπρεπε ο κάθε αθλητής να γνωρίζει τη βαθμολογία του».

«Ήταν πάντως σπουδαία κίνηση η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Πρέπει να συνεχίσουμε με αγώνες. Χωρίς αγώνες άλλωστε δεν εξελισσόμαστε. Εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πούμσε και να προστεθούν και άλλοι αγώνες μέσα στη χρονιά», δήλωσε επίσης ο δάσκαλος Καλτσάς προσθέτοντας κάτι ακόμα σημαντικό. «Ο Χάρης, ο γιος μου, είναι παιδί με σύνδρομο Down. Συμμετέχει κανονικά στην ομάδα μας. Αθλείται και εκτελεί όλα τα πούμσε. Συμμετέχει σε αγώνες στο εξωτερικό και έχει φέρει και διακρίσεις. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη αξία και τιμή να δώσουμε στα παιδιά αυτά τη δυνατότητα να αγωνιστούν και στη χώρα μας. Πρέπει να γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο. Ας ξεκινήσουμε με μια, δυο συμμετοχές. Μετά, θα έρθουν και άλλες, και άλλες, και άλλε αργότερα. Η ΕΤΑΝΕ το κάνει αυτό στο Kim E Liu. Πρέπει να αναπτύξουμε και άλλο αυτό το κομμάτι. Το αξίζουν όλοι οι αθλητές αυτό».

Η κουβέντα μας έκλεισε με μια ευχή. «Εύχομαι να μη σταματήσουμε εδώ. Να δώσουμε στα Πούμσε το χώρο στην Ελλάδα που τους αναλογεί. Να τα αναπτύξουμε τώρα που μπορούμε ακόμα να ανεβάσουμε το επίπεδό μας και να φτάσουμε άλλες χώρες. Εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται το πανελλήνιο με ολοένα και περισσότερες συμμετοχές», είπε ο Δημήτρης.

Τα παιδιά της ομάδας: Μαρία, Μάριος, Θεοδώρα, Μαρία Σ., Μελίνα, Σταματίνα, Κώστας, Τατιάνα, Άλκηστις, Αλεξάνδρα, Χάρης, Ειρήνη, Στεφανία, Ευτυχία, Θανάσης, Ηρακλής, Κίμωνας, Σοφία, Μαριλία.

ΠΗΓΗ TkdMag.gr