iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Η Αθήνα βάζει
''τα καλά της''
τις γιορτές


Φέρνοντας για πρώτη φορά την καλλιτεχνική υπογραφή στο εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων, ο Δήμος Αθηνών ετοιμάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκδηλώσεων, γεμάτο έκφραση, δημιουργία και αισιοδοξία.

Ο Γιάννης Κακλέας, ο Μανόλης Παντελιδάκης και η Φρόσω Λύτρα επεξεργάστηκαν μία διαφορετική προσέγγιση στο κλίμα των ημερών, συνδυάζοντας τα πολύχρωμα λαμπιόνια –που γεμίζουν την πόλη και δίνουν του γοητευτικό αίσθημα κατάνυξης- με την ανάδειξη του συμβολισμού και της ουσίας των Χριστουγέννων.

Ξεκινώντας από την Τρίτη στις 7 το απόγευμα με την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος από τον δήμαρχο η Αθήνα βάζει τα γιορτινά της και καλεί μικρούς και μεγάλους να την ανακαλύψουν. Δίνοντας ραντεβού σε επτά κεντρικά σημεία της πόλης (Πλατεία Συντάγματος, Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, πλατεία Κλαθμώνος, πλατεία Ομονοίας, Αθηναϊκή Τριλογία και Θησείο), μία ενδιαφέρουσα αφήγηση περιμένει τους επισκέπτες. «Είδαμε όλη την Αθήνα σαν μία θεατρική σκηνή», όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε σήμερα (5/12) στην συνέντευξη τύπου η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα, που μαζί με την υπόλοιπη καλλιτεχνική ομάδα και την συνυπογραφή του ΟΠΑΝΔΑ και της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, υλοποίησαν το πρόγραμμα, ετοιμάζοντας το κάθε ξεχωριστό σημείο στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την ιστορία του και τον σημερινό του χαρακτήρα. Λέξεις, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, χριστουγεννιάτικος στολισμός και δεκάδες εκδηλώσεις (χορού, μουσική κ.ο.κ.) ετοιμάζουν ένα δωρεάν βιωματικό και διαδραστικό ταξίδι.

 

Η κορύφωση της διαδρομής, φυσικά, μας περιμένει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με ένα σπιρτόζικο πολυθέαμα στο Θησείο, με εκλεκτούς καλλιτέχνες και παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο. Ξεκινώντας με ήχους κρουστών και πνευστών από μουσικές μπάντες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου, ακροβατικά από την ομάδα CircusDayz και την εμφάνιση της συνθέτριας Ευανθία Ρεμπούτσικα, η βραδιά περνάει στο σύνθημα υποδοχής του νέου έτους από τον δήμαρχο κ. Καμίνη, ενώ η Μαρίνα Ρίζου και ο Πάνος Μουζουράκης αναλαμβάνουν δράση με τον χαρακτηριστικό δυναμισμό τους, τα πρώτα λεπτά του 2018!

ΠΗΓΗ Athinorama.gr