iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Σπύρος Λιβαθινός:
''Να θωρακίσουμε
το αύριο''


102 ανθρώπινες ψυχές που δεν θα γυρίσουν ποτέ, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, τονίζει σε μηνυμά του για τη μαύρη επέτειο ο επικεφαλής της Συμμαχίας του δήμου Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός.

Γυρνώντας το χρόνο πίσω 365 μέρες και αναβιώνοντας τον εφιάλτη που ζήσαμε εκείνο το καταραμένο απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, όλοι μας (και ιδιαίτερα όσοι διατηρούμε θέσεις ευθύνης στον πολύπαθο Δήμο Μαραθώνα) καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας μία και μοναδική αποστολή, αν θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε τη μνήμη των 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς: Να θωρακίσουμε τον τόπο μας, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ξανά στο μέλλον ανάλογη τραγωδία.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Μαραθώνα καλείται να αναδειχτεί σε προσωπικό μας στοίχημα, όχι μόνο σε επίπεδο καταστολής, αλλά και σε επίπεδο πρόληψης. Καλούμαστε ως κοινωνία να αντιληφθούμε ότι απέναντι στο μένος της φύσης είμαστε όλοι το ίδιο ανοχύρωτοι. Οφείλουμε, λοιπόν, να δράσουμε, να σχεδιάσουμε, να εκπαιδευτούμε.

Μόνο έτσι θα τιμήσουμε πραγματικά τη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε στις φλόγες. Μόνο έτσι θα σεβαστούμε τον πόνο των οικογενειών τους.

Η 23η Ιουλίου 2018 άλλαξε για πάντα τις ζωές μας, άλλαξε τον τόπο μας. Οι στάχτες της πυρκαγιάς θα καθαριστούν, μα δεν θα φύγουν ποτέ. Η φύση θα βρει και από μόνη της τον τρόπο να πρασινίσει ξανά, ωστόσο οι μαύρες εικόνες εκείνης της αποφράδας ημέρας θα συνοδεύουν για πάντα τις μνήμες μας.
Αυτή τη φορά ας μη μείνουμε όμως στο χθες. Για μια φορά ας θωρακίσουμε το αύριο και ας οργανωθούμε ως κοινωνία για να μη ζήσουμε ποτέ ξανά στο μέλλον ένα ακόμη Μάτι.