iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

''Αιμορραγεί'' ο
δήμος Μαραθώνα
από τις υδροκλοπές


Το σοβαρότατο πρόβλημα των υδροκλοπών στο Δήμο Μαραθώνα και η διαχρονική εξυπηρέτηση - σύμφωνα με καταγγελίες - μιας μειοψηφίας στις ''πλάτες'' της πλειοψηφίας των κατοίκων του δήμου Μαραθώνα, απασχόλησαν - μετά από εκ νέου πρωτοβουλία της ''Συμμαχίας'' και του επικεφαλής της Σπύρου Λιβαθινού - το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Λιβαθινός με αφορμή τη νέα τιμολογιακή πολιτική, ζήτησε μειώσεις για τους δημότες που αναγκάζονται να ''χρυσοπληρώνουν'' το δημόσιο αγαθό εξ αιτίας της απαράδεκτης πρακτικής των υδροκλοπών. Σε μια περίοδο μάλιστα που ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά και ο πρόεδρος εργαζομένων έχουν παραδεχτεί ότι το νερό του Δήμου αποτελεί προϊόν κλοπής εις βάρος των δημοτών. Η ''Συμμαχία'' παρ ότι ζήτησε για πολλοστή φορά να της παραδοθεί η λίστα των «μπαχαλάκηδων», προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες, δεν της δόθηκαν τα στοιχεία.

Τα τέσσερα ερωτήματα (τρία πολιτικά και ένα δημοσιογραφικό) που τίθενται πλέον είναι τα εξής:

Γιατί αυτά τα στοιχεία φυλάσσονται ''υπό καθεστώς προστασίας''?

Ποιοί δεν θέλουν αυτά τα στοιχεία να δουν το φως της δημοσιότητας?

Γιατί η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να επιτρέπει αυτή την οικονομική ''αιμορραγία'' από την υδροκλοπή, ενώ οι δημότες επιβαρύνονται με υπέρογκα ποσά?

Δημοσιογραφικά αμιγώς τώρα. Γιατί υπάρχει εμπάργκο ενημέρωσης από το Γραφείο Τύπου του Δήμου γι αυτό το σοβαρό ζήτημα?