iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Σπύρος Λιβαθινός:
''Είμαστε δίπλα
στους πυρόπληκτους''


Σε άρθρο, που διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα και υπογράφει η συνεργάτης του Υπεύθυνου Τύπου του Δήμου Μαραθώνα, κατηγορείται η αντιπολίτευση, ότι δεν σεβάστηκε τη μνήμη των 102 νεκρών και καταψήφισε τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου στο Μάτι τονίζει σε Δελτίο Τύπου η ''Συμμαχία'' του Μαραθώνα.

Η δημοτική αρχή έφερε, προ ημερησίας διάτάξεως, πρόταση να τερματίσει ο Ημιμαραθώνιος, για μια και μόνο χρονιά, στο Μάτι αντί της αφετηρίας στο Μαραθώνα, προκειμένου να τιμήσει τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς.

Η πλειοψηφία της Συμμαχίας, με απόλυτο σεβασμό προς τις 102 ψυχές που χάθηκαν άδικα, καταψήφισε την πρόταση, επειδή θεωρεί ότι τέτοιου είδους θεατρινισμοί και παραστάσεις δεν τιμούν τους νεκρούς.

Η πρόταση μας είναι η εκδήλωση άμεσων ενεργειών, προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά θέματα που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές, όπως ηλεκτροδότηση, καθαριότητα, επίλυση του οικιστικού προβλήματος, υδροδότηση, δεντροφύτευση και γενικά την εφαρμογή σύγχρονου σχεδίου πόλης που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων.

Η μνήμη των νεκρών τιμάται μόνο με πράξεις και έργα που αμβλύνουν τον πόνο και τη δυστυχία των πυρόπληκτων της ευρύτερης περιοχής.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο  δράσεις μόνιμες και όχι προσωρινές και πρόχειρες, στη περιοχή του Ματιού και του Βουτζά, που δεν θα αφήσουν τους νεκρούς να ξεχαστούν, ενώ συγχρόνως θα βοηθήσουν οικονομικά τους επιζώντες να ξαναστήσουν τη ζωή τους.

Ο Σπύρος Λιβαθινός δεσμεύεται προσωπικά ότι θα είναι αρωγός και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους πυρόπληκτους δημότες και είναι γνωστά στη δημοτική αρχή, εδώ και ενάμιση χρόνο.