Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρυφερές μνήμες
από το τυροπιτάδικο
''Δήμητρα'' στο Μάτι


Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσοι τυχεροί (και ήμασταν πολλοί) γευτήκαμε στη ''Δήμητρα'' στο Μάτι τις ''μαγικές'' μεγάλες τρίγωνες τυρόπιττες, τα λαχταριστά κεφτεδάκια και τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Από το 1980 που άνοιξε έως και τις αρχές της δεκαετίας του 90 που έκλεισε πέρασαν την πόρτα του πανέμορφου κήπου στην οδό Περικλέους στο Μάτι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι απόλαυσαν αυτά τα τρία εδέσματα. Τις σπεσιαλιτέ της ''Δήμητρας''.

Οι πιο τυχεροί αν πήγαιναν νωρίς έβρισκαν και τραπεζάκι να καθίσουν. Οι υπόλοιποι ''στο χέρι'' περπατώντας ή στα κοντινά πεζούλια της περιοχής. Η ''Δήμητρα'' άνοιγε αυστηρά στις 7 και μισή το απόγευμα και έκλεινε στη μία το βράδυ. Σπάνια να κρατήσει λίγο ακόμη από τις ουρές! 

 

Σήμερα η ''Δήμητρα'' όπως βλέπετε στις φωτογραφίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr είναι κλειστή. Πέρασε στην ιστορία της ανατολικής Αττικής ως ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια. Η μοναδική τυρόπιττα, τα κεφτεδάκια στο χαρτονένιο ''σκαφάκι'' όπως και οι πατάτες της δεν θα είναι ποτέ ξανά στον ουρανίσκο μας. Τουλάχιστον οι παλαιότεροι έχουμε να λέμε ότι προλάβαμε! Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μάτι, Μαραθώνας από Αθήνα. Όλοι - μικροί μεγάλοι - είχαν μάθει ''στόμα στόμα'' τη ''Δήμητρα'' και έτρεχαν να φάνε.

Η παρακάτω φωτό αρχείου από το 1983 μέσα στη Δήμητρα