iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Γλυκερία Τσιμούρτου
Η Ελλάδα έχασε
ένα λαμπρό μυαλό


Η απώλεια της 23χρονης Γλυκερίας Τσιμούρτου έχει ''παγώσει'' την κοινωνία του Μαραθώνα.

Η Γλυκερία γεννήθηκε και έκλεισε τα μάτια της στον Μαραθώνα που λάτρεψε, γι αυτό και θέλησε να προσφέρει στα κοινά και σε ηλικία μόλις 21 ετών ήταν υποψήφια με τη ''Συμμαχία'' του Σπύρου Λιβαθινού που την πίστεψε βαθιά.

Ανήσυχη από μαθήτρια του λυκείου και ενεργό μέλος της νεολαίας του Μαραθώνα και με όπλο το ταλέντο της, διευρύνει χρόνο με το χρόνο τους ορίζοντές της παρουσιάζοντας  ήδη – παρά το νεαρό της ηλικίας της –  αξιομνημόνευτο έργο.

Απόφοιτη του Τμήματος Σκίτσου, Εικονογραφίας και Γραφικών του ΙΕΚ Πειραιά, προτάθηκε από τους καθηγητές της για την εικονογράφηση του βιβλίου Μαθηματικών της Ε’ Δημοτικού και οι δικές της εικόνες συνοδεύουν πλέον τους αριθμούς και τις μαθηματικές πράξεις των σελίδων του. Είχε αναλάβει και την εικονογράφηση βιβλίου Αγγλικών για παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες ενώ εργαζόταν στο  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως Information Services Agent.

Συγγενείς, φίλοι και γείτονες την αποχαιρέτησαν το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, στην παραλία Μαραθώνα για να τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία.

Διαβάστε την επιστολή της όταν ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάθε υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου σε οποιασδήποτε μορφής εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα ξενίζει. Και το δεδομένο αυτό αποτέλεσε ένα από τα βασικά μου κίνητρα για να ασχοληθώ για πρώτη φορά με τα κοινά του Δήμου μας.

Διαφωνώ με την απαξίωση της συμμετοχής των νέων της ηλικίας μας σε φορείς διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι νέοι άνθρωποι θα φέρουν τις νέες ιδέες! Τα νέα μυαλά θα εφαρμόσουν τις καινοτομίες που χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και την πόλη που ζούμε.

Μεγαλωμένη από μικρή στην Παραλία Μαραθώνα, βιώνω τα τελευταία χρόνια μια οξύμωρη πραγματικότητα. Με την ένωση του Καλλικρατικού Δήμου, αντί ο Μαραθώνας να γιγαντωθεί, συρρικνώνεται και απαξιώνεται κάθε χρόνο και περισσότερο. Τράπεζες κλείνουν, αστυνομικό τμήμα έπαψε να υφίσταται, αυτονόητες παροχές έπαψαν να είναι αυτονόητες για όλους μας.

Οι παρενέργειες της συγκεκριμένης κατάστασης επηρεάζουν κάθε νέο άνθρωπο της ηλικίας μου που παλεύει απεγνωσμένα να εγκαταλείψει τη γενέτειρά του για να αναζητήσει καλύτερες ευκαιρίες σε άλλες περιοχές της Αττικής ή και εκτός Αττικής.... Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή