iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Με παρέμβαση του
Σπ. Λιβαθινού δεν
έγινε... φαρ ουέστ


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στο οποίο θα εξεταζόταν το μείζων ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, σύμφωνα με δέσμευση του Προέδρου Θόδωρου Σινά, η οποία τελικώς άγνωστο γιατί δεν τηρήθηκε.

Το θέμα δεν μπήκε στην ημερήσια διάταξη ούτε συζητήθηκε εκτός αυτής, παρά την καθολική απαίτηση των πολιτών του δήμου, αλλά και μαθητών της περιοχής που έφτασαν με πούλμαν στη συνεδρίαση. 

Αρνητικά σχολιάζεται και το γεγονός ότι μπήκε στη συνεδρίαση το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, ώστε όπως εκτιμάται από κύκλους της αυτοδιοίκησης να προκληθεί τεχνητή ένταση μεταξύ των κατοίκων του Μαραθώνα και οπαδών της ομάδας. 

Όταν η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει παρενέβη "πυροσβεστικά" ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Λιβαθινός. Συνομιλώντας τόσο με τους κατοίκους και μαθητές του Μαραθώνα όσο και με τους οπαδούς της ΑΕΚ κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα. Στην προσπάθεια αυτή μάλιστα βρήκε αρωγούς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Θωμά Μαύρο, οι οποίοι ήταν παρόντες. Κατόπιν της πίεσης που ασκήθηκε και από τον κ. Λιβαθινός ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου υποσχέθηκε πως το θέμα του ΧΥΤΑ θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου.

Για την ιστορία το παρών έδωσαν στη συνεδρίαση ο κ. Λιβαθινός, η κ. Δρακοπούλου και οι σύμβουλοι της παράταξης "Ενωμένη Πολιτεία".