iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ο Σπύρος Λιβαθινός
στο μεγάλο συνέδριο
της αυτοδιοίκησης


Τις εργασίες του μεγάλου κοινού αυτοδιοικητικού συνεδρίου της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας παρακολούθησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Λιβαθινός. Ο κ. Λιβαθινός ουσιαστικά εκπροσώπησε τον πολύπαθο δήμο Μαραθώνα σε αυτό το κρίσιμο συνέδριο, καθώς ήταν ο μόνος από το δημοτικό συμβούλιο που έδωσε δυναμικό παρόν, ενώ αρνητικά σχόλια προκάλεσε η απουσία του Ηλία Ψηνάκη. Ο κ. Λιβαθινός είχε την ευκαιρία στο περιθώριο του συνεδρίου να συζητήσει με δημάρχους αρκετών πόλεων για τα προβλήματα του Μαραθώνα με κυριότερο φυσικά τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Στο επιχείρημα του κ. Λιβαθινού που συμφώνησαν όλοι ήταν, ότι η Περιφερειάρχης κ. Δούρου στην ομιλία της στο συνέδριο υπεραμύνθηκε του συστήματος της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές που προανήγγειλε ο υπουργός εσωτερικών γιατί υποστήριξε πως αποτυπώνει τη βούληση των δημοτών. Η κ. Δούρου όμως τόνισε ο κ. Λιβαθινός δεν σέβεται τη βούληση των πολιτών του δήμου Μαραθώνα που καθολικά δεν επιθυμούν τη δημιουργία χωματερής στο Γραμματικό! ''Έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά" ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Ο κ. Λιβαθινός είχε ιδιαίτερη συνομιλία μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, νυν δήμαρχο Αμαρουσίου και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων το 2019 Γιώργο Πατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, τον δήμαρχο Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκη και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, οι οποίοι γνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής του Μαραθώνα, τον παρότρυναν να κάνει ένα βήμα μπροστά... 

Επίσης είχε εγκάρδια τετ α τετ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Με την κ. Γεννηματά

Με τον κ. Λεβέντη

Με τον κ. Φιλίππου

Με τον κ. Μώραλη

Με τον κ. Χατζηδάκη