iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Τροπικάλια στο Μάτι
Η ντισκοτέκ της
καρδιάς μας!


Στο νούμερο ένα της καρδιάς και των καλοκαιρινών αναμνήσεων των κατοίκων των Μεσογείων, αλλά και ολόκληρης της Αττικής θα είναι πάντα η θρυλική ντισκοτέκ Τροπικάλια.

Δίπλα στο λιμανάκι στο Μάτι, στο δρομάκι χωρίς όνομα η Τροπικάλια για τρία καλοκαίρια 1984 - 1986, έγραψε τη δική της ανεξίτηλη ιστορία στη μουσική δεκαετία του 80'. ''Φίσκα'' κάθε βράδυ, με το ζόρι έκανες πως χόρευες τα Σαββατόβραδα ειδικά που οι ουρές έφταναν ως την Ποσειδώνος! Οι άνθρωποι περπατούσαν και μισό χιλιόμετρο για να παρκάρουν, αφού εκτός από τον κόσμο της ντισκοτέκ, ήταν και οι παραθεριστές (τότε το Μάτι δεν είχε απαξιωθεί), η κεντρική πιτσαρία, τα σινεμά, οι ψαροταβέρνες, οι φούρνοι με τα πεινιρλί και τόσα άλλα. Το Μάτι ήταν το ''Κολωνάκι" της ανατολικής Αττικής. Αλλά στην Τροπικάλια ερχόταν κόσμος από όλη την Αθήνα.

Η Τροπικάλια λοιπόν με εξαιρετικούς ντισκ τζόκει άριστους γνώστες του βινυλίου του 80' με προεξάρχοντα τον Γιάννη που μεγαλούργησε το καλοκαίρι του 1986, ήταν το έμβλημα της νυκτερινής διασκέδασης για τη νεολαία. Ο αείμνηστος μετρ Γιώργος Παπαδόπουλος πάντα φρόντιζε να είναι όλοι ικανοποιημένοι, ενώ τα παιδιά στην ''σκληρή'' (όντως) πόρτα τηρούσαν αυστηρά τους κανόνες προτεραιότητας, ενδυμασίας, ευπρέπειας (τα ζευγάρια είχαν προτεραιότητα, μετρά οι κοριτσοπαρέας και τελευταία τα... "μπακούρια"). 

"Καθαρά" ποτά. μοντέρνος φωτισμός και ένα play list - ''πύραυλο'' διασκέδασης. To πρόγραμμα άρχιζε στις 12 τα μεσάνυχτα και τέλειωνε τα ξημερώματα με θαμώνες λιπόθυμους από τον χορό και το κέφι στους ρυθμούς των Modern Talking, A Ha, Madonna, Sandra και όλων των αστεριών της δεκαετίας του 80'. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετά πήγαιναν για μια βουτιά στη θάλασσα να συνέλθουν.

Μόνο μία φωτογραφία αρχείου μέσα από την Τροπικάλια διασώζεται από το αρχείο του φίλου φωτορεπόρτερ Γιώργου Κρασσά. Το μαλλί χαίτη είναι χαρακτηριστικό της εποχής!

ΓΗ ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr παρακαλεί τους αναγνώστες της ή όσους τύχει να διαβάσουν το νοσταλγικό αυτό κείμενο (το οποίο φυσικά είναι ατελές) να στείλουν τις δικές τους αναμνήσεις, εμπειρίες και φυσικά φωτογραφίες αν έχουν και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα σχολιά τους. Θα είμαστε ευγνώμονες ώστε να εμπλουτίσουμε σύντομα το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην Τροπικάλια. Κάντε κοινοποιήσεις να διαδοθεί!

Στις φωτογραφίες που τραβήξαμε στο σήμερα, το κτίριο που βρισκόταν η Τροπικάλια δεν θυμίζει τίποτα από τα  όμορφα εκείνα καλοκαίρια ξενοιασιάς.