iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Σπύρος Λιβαθινός
Κάνει το καλό και
''τα ακούει'' κιόλας...


Η μικροψυχία και ο φθόνος δεν έχουν όρια τελικά σε αυτή τη ζωή...

Ο Σπύρος Λιβαθινός από την ώρα που η φωτιά πήρε επικίνδυνες διαστάσεις βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο προσπαθώντας να βοηθήσει όπως και όσο μπορεί. Υπάρχει μία συγκλονιστική εικόνα, αλλά επειδή αφορά αποκλειστικά την οικογενειά του δεν θα (και δεν πρέπει) να δημοσιοποιηθεί ποτέ. Θα έκλεινε τα στόματα σε όλους όσοι τον κατηγορούν ακόμη και σήμερα μετά από όσα έκανε τις τραγικές ώρες του ολέθρου. Σε όλους όσοι με χυδαιότητα και βαναυσότητα στο ανώνυμο (ή και με ονοματεπώνυμο) διαδίκτυο στάζουν χολή για έναν άνθρωπο που ναι μεν είναι αυτοδιοικητικός, αλλά πάνω απ όλα είναι άνθρωπος. Ναι μεν υπάρχει ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, αλλά πάνω απ όλα είναι οικογενειάρχης, πατέρας τεσσάρων παιδιών και δημότης Μαραθώνα. Με αυτό το σκεπτικό των ανοήτων όποιος είναι δημοτικός σύμβουλος δεν έπρεπε να τρέξει να βοηθήσει? Δηλαδή είναι ''μάγκες'' 'όσοι έβλεπαν τη φονική φωτιά από το κρεβάτι τους ή από τα μπαρ των κοσμοπολίτικων νησιών?

Το αίσχος δεν έχει όρια. Κατηγόρησαν τον Σπύρο Λιβαθινό εκτός για το αναμφισβήτητο γεγονός (έτυχε να το δείξουν τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών καναλιών) ότι προσπαθούσε να σώσει ζωές και περιουσίες - και το κατάφερε με τη βοήθεια και άλλων πολιτών και πυροσβεστών - και για τη μεσολαβησή του στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για ανακατασκευή του Λύρειου Ιδρύματος. ''Σιγά μην είδε τη Μαριάννα ο Λιβαθινός'' σχολίαζαν ορισμένοι. Μα ο Σπύρος Λιβαθινός ποτέ δεν έκρυψε εδώ και δεκαετίες ότι οι Βαρδινογιάννηδες είναι η δεύτερη οικογενειά του. Εκτίμησαν την αφοσιωσή του στον Παναθηναικό όπου έπαιξε ανελλιπώς σχεδόν 20 χρόνια, τιμώντας τη φανέλα, την εντιμότητα και την καλοσύνη της ψυχής του. Αντί να χαίρονται που ένας δημότης Μαραθώνα έχει τέτοιες γνωριμίες αφενός τις αμφισβητούν και αφετέρου τις λοιδορούν.

Ο Σπύρος Λιβαθινός είναι ντόμπρος και ευθύς άνθρωπος. Ό,τι κάνει το κάνει γιατί νοιάζεται τον τόπο που μένει. Δεν έχει ανάγκη να γίνει δήμαρχος για ''να βάλει το δάχτυλο στο μέλι''. Δεν κάνει δημόσιες σχέσεις για ψήφους. Δεν έχει ανάγκη κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα γιατί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και όλα τα κόμματα τον σέβονται και τον εκτιμούν. Τι να ξαναγράφουμε τώρα ότι ήταν ο πρώτος που κατάλαβε τι συμβαίνει με τον Ηλία Ψηνάκη και ανεξαρτητοποιήθηκε, αρχίζοντας να καταγγέλλει πολιτικά και με επιχειρήματα το σαθρό σύστημα διοίκησης του δημάρχου. Τι να ξαναγράφουμε για τις χυδαιότητες ότι ''ο Λιβαθινός στήριξε τον Ψηνάκη''. Ναι όπως και δεκάδες άλλοι αυτοδιοικητικοί και με την ψήφο τους από την πρώτη Κυριακή χιλιάδες δημότες. Με μία διαφορά ο Λιβαθινός έφυγε πρώτος και με ''ψηλά το κεφάλι''. Οι άλλοι σιγά σιγά και όταν (ενδεχομένως) υπήρχε πολιτικό όφελος. Γιατί δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.

Όσο για το ποιός γράφει αυτό το κείμενο, ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος, σε επιτελικές θέσεις σε εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και ενημερωτικές διαδικτυακές ιστοσελίδες, τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (FIP) τιμηθείς για το ήθος, τις συνεντεύξεις και τα ρεπορτάζ του, που φέρει την ευθύνη των λέξεων και εκτιμήσεων. Γιατί αν γράφει ψέμματα ή είναι αργυρώνητος θα διαγραφεί και θα διασυρθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ε αυτό δεν έχει γίνει εδώ και 34 χρόνια θα γίνει τώρα ''στα γεράματα''?

Επίλογος. Αντί οι μικρόψυχοι να παρακαλάνε να ασχολείται όσο μπορεί και από όπου μπορεί με τον δήμο Μαραθώνα ο Σπύρος Λιβαθινός, επιχειρούν ματαίως να 'αμαυρώσουν την εικόνα του. Το ερώτημα είναι γιατί και υπέρ ποίου το όφελος. Αλλά ευτυχώς οι απλοί πολίτες ξέρουν και βλέπουν...