iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Στη βουλή η επιστολή
Σπ. Λιβαθινού για
το Α/Τ Μαραθώνα


Καθολική ήταν η ανταπόκριση των κομμάτων στην επιστολή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού προς την υπουργό προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στον Μαραθώνα.

Ο κ. Λιβαθινός με επιστολή του - θυμίζουμε - στις 21 Σεπτεμβρίου είχε κρούσει τον ''κώδωνα'' του κινδύνου προς την υπουργό με κοινοποίηση της επιστολής και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο κλοπών και έκνομων ενεργειών μετά τη φονική φωτιά του Ιουλίου, το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί μετά τη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης.

Ο κ. Λιβαθινός υπογράμμιζε ότι παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των αστυνομικών η περιοχή δεν αστυνομεύεται επαρκώς, την ώρα που ο δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης φρουρείται μονίμως από τρεις αστυνομικούς, ενώ στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων παρίστανται δεκάδες αστυνομικοί.

Χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα τονίζει πως η εικόνα που αποκομίζουν οι πολίτες για τον κ. Ψηνάκη και τον δήθεν κίνδυνο που διατρέχει είναι γραφική. ''Ξέρω ότι είναι προτεραιότητα και επιθυμία σας η ασφάλεια των πολιτών, εκ εκ τούτου πρέπει να επαναλειτουργήσει το αστυνομικό τμήμα Μαραθώνα'' καταλήγει ο κ. Λιβαθινός.

Η επιστολή εστάλη και σε όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής. Ο Μάκης Βορίδης για τη Νέα Δημοκρατία, η Εύη Χριστοφιλοπούλου για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Γιώργος Μαυρωτάς από ''το Ποτάμι'' κατέθεσαν ερωτήσεις στη βουλή, οι οποίες είχαν αποδέκτη την υπουργό δημοσίας τάξεως, βασιζόμενες στην αναφορά του κ. Λιβαθινού, ο οποίος επιχειρεί να κινητοποιήσει την κεντρική πολιτική σκηνή για το μείζων ζήτημα της ασφάλειας στον Μαραθώνα.

Και οι τρεις βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν αν προτίθεται το υπουργείο να επαναλειτουργήσει ανεξάρτητο Α/Τ Μαραθώνα, αν προτίθεται να ενισχύσει με προσωπικό και αστυνομική δύναμη την περιοχή και ποιά μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο έκνομων ενεργειών στην περιοχή.