iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ανακοινώνει
υποψηφιότητα ο
Σπύρος Λιβαθινός;


Έτοιμος να λάβει θέση στη γραμμή εκκίνησης στην κούρσα για το δημαρχιακό αξίωμα του Μαραθώνα εμφανίζεται ο Σπύρος Λιβαθινός.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος φέρεται να πήρε τη μεγάλη απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες μας και πιθανότατα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση.
Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για τον κ. Λιβαθινό, αλλά μετά από πολλές συζητήσεις πρωτίστως με την οικογενειά του και κατόπιν με δικούς του ανθρώπους ''ο κύβος ερρίφθη''. 
Ο κ. Λιβαθινός θα διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις τον δήμο Μαραθώνα, με στόχο να τον ανατάξει μετά το θυελλώδες πέρασμα του Ηλία Ψηνάκη. Η περιοχή έχει υποστεί ''καθίζηση'' και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όμως έχει την αποφασιστικότητα, το κουράγιο, την εμπειρία και πάνω απ όλα την αγάπη για τον τόπο που ζει ώστε να τα καταφέρει. 
Γνωρίζει ότι θα είναι μία τιτάνια προσπάθεια και δεν έχει το δικαίωμα να ''κάνει πίσω'' αν εκλεγεί. Για το αν οι πιθανότητες να αναλάβει αυτή την επιτελική θέση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι μαζί του, μόνο δημοσιογραφικές εκτιμήσεις μπορεί να γίνουν με βάση τον ''σφυγμό'' της κοινωνίας. Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών δείχνει να εμπιστεύεται τον κ. Λιβαθινό, τον οποίο αξιολογεί ως τον πλέον κατάλληλο να ''σηκώσει το κάρο''. Η πλειονότητα φαίνεται να έχει εκτιμήσει τόσο τη στάση του να παραιτηθεί γρήγορα από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Ψηνάκη, αλλά κυρίως να βοηθά καθημερινά όπως μπορεί και να στέκεται αλληλέγγυος στα προβλήματα των ανθρώπων.
Οι ψηφοφόροι πλέον έχουν αλάνθαστο ένστικτο και μπορούν να ξεχωρίσουν την εντιμότητα και την ηθική ενός υποψηφίου. Μπορούν να διακρίνουν καθαρά τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις ρεαλιστικές προτάσεις. Μπορούν να πιστέψουν στο όνειρο ενός υποψηφίου δημάρχου που η εικόνα του εμπνέει σιγουριά και νηφαλιότητα. 
Γιατί μέσα από όλα τα δεινά που επέφερε στον δήμο Μαραθώνα η αδιαφορία και οι εκτός λογικής ''ακροβατισμοί'' του κ. Ψηνάκη έμεινε και κάτι καλό. Ο κόσμος πλέον ξέρει. Αντιλαμβάνεται ότι η ψήφος είναι ιερή. Από αυτήν εξαρτάται το μέλλον των παιδιών. 
Λίγες ημέρες απομένουν συνεπώς έως την ανακοίνωσης της επίσημης υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της δημαρχίας από τον Σπύρο Λιβαθινό στις δημοτικές εκλογές της 19ης Μαίου 2019. 
Ο Μαραθώνας πέρασε (και περνάει ακόμη) έναν Γολγοθά, που όμως φτάνει στο τέλος του. Στις 19 Μαίου οι πολίτες πρέπει να επιστρατεύουν το ενστικτό τους, τη λογική τους και την αισιοδοξία τους ώστε να ρίξουν στην κάλπη τη σωστή ψήφο. Την ψήφο ελπίδας. Σε κάποιον που μπορεί να κάνει την ελπίδα πραγματικότητα. Σε κάποιον που δεν ανήκει στο κατεστημένο. Σε κάποιον που πιστεύει ότι το μέλλον είναι στα χέρια όλων. Σε κάποιον που έμαθε μόνο να συνεργάζεται και να παίζει ομαδικά. Σε κάποιον που το χαμογελό του είναι ειλικρινές και οι προθέσεις του αγνές...
 
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''