iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Η Ισμήνη Αλεξίου
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Εθελοντισμός, καθημερινή προσπάθεια να ξεπερνάς τα εμπόδια που σου ορθώνει η αδιαφορία ή η ανικανότητα φορέων και αρμόδιων αρχών, ανιδιοτελής μάχη προκειμένου οι υπηρεσίες που προσφέρεις να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων σου, τονίζει σε Δελτίο Τύπου η ''Συμμαχία'' του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Η φιλοσοφία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στηρίζεται σε αυτές τις αξίες και άνθρωποι που έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου ότι τις υπηρετούν με ήθος και ευπρέπεια, έχουν μια ξεχωριστή θέση στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας. Η Ισμήνη Αλεξίου ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Είτε ως εθελόντρια, είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, άφησε επί σειρά ετών το στίγμα της στον ιστορικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης και το ίδιο φιλοδοξεί να πράξει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και μέλος της ομάδας σχεδιασμού του προγράμματος διοίκησης κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΜΗΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Αν και παιδί της μεγαλούπολης, επέλεξα να ζήσω με την οικογένειά μου στη Νέα Μάκρη, όταν με τη σειρά μου απέκτησα τρία παιδιά και αισθάνθηκα την ανάγκη ως μητέρα να αναζητήσω ένα καλύτερο βιοτικό περιβάλλον να μεγαλώσουν, μέσα στη φύση, κοντά στην Αθήνα και μακριά από τους κινδύνους της σημερινής κοινωνίας μας.

Τα τελευταία 14 χρόνια, λοιπόν, ζω κι εγώ ανάμεσά σας. Τα παιδιά μου μπορεί να μεγάλωσαν, αλλά εγώ παραμένω σε μια πόλη που αγάπησα και που δεν αντέχω άλλο να βλέπω να μαραζώνει.

Είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με τα κοινά του τόπου μας, μέσω του Επιμορφωτικού Συλλόγου (του μεγαλύτερου συλλόγου του τόπου μας), αρχικά ως εθελοντής και τα τελευταία χρόνια ως εκλεγμένη. Μέσω της συγκεκριμένης μου ενασχόλησης, απέκτησα γνώση και εμπειρίες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γνώρισα και ήρθα πιο κοντά με τον κόσμο της Νέας Μάκρης, με τους συμπολίτες μου. Και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων!

Η γνωριμία μου με τον κόσμο, το γεγονός ότι ήρθα πιο κοντά με τη δική τους αγωνία, τη δική τους ανησυχία για το μέλλον, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους επέλεξα να προσφέρω κι εγώ το δικό μου μικρό λιθαράκι, από ένα διαφορετικό μετερίζι σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει να το πράττω μέχρι σήμερα.

Όλοι μας πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι ο τόπος μας βιώνει αρκετά δύσκολες μέρες. Οι λόγοι είναι πολλοί, καλό είναι να τους γνωρίζουμε (για να μπορούμε και να τους αντιμετωπίσουμε), αλλά η ουσία είναι ότι οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά. Καθένας μας οφείλει να βοηθήσει στο μέτρο που μπορεί, προκειμένου να δούμε το αύριο να μας χαμογελά.

Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, να αρνηθώ στο κάλεσμα-πρόταση-πρόσκληση που μου έγινε  από τον Σπύρο Λιβαθινό. Όταν βλέπεις έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο με την πορεία του κ. Λιβαθινού, να μοιράζεται μαζί σου το ίδιο όραμα, την ίδια όρεξη, την ίδια αγάπη για τον τόπο μας και να διαθέτει το πλάνο εκείνο που μπορεί να φέρει την αλλαγή που όλοι μας επιθυμούμε, δεν μπορείς να αρνηθείς. Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως και πιστεύω ότι αφήνοντας πίσω όλα τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να αξιοποιήσουμε  τις νέες ιδέες, τις αξίες και τις ξεχωριστές ικανότητες κάθε ανθρώπου που μπορεί να συνεισφέρει με οποιονδήποτε τρόπο για να αλλάξουμε τις ζωές μας.

Έχουμε δικαίωμα να συμμετάσχουμε, να διεκδικήσουμε, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε! Η παρουσία μου στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ θέλω να είναι όχι συμβολική αλλά και ουσιαστική. Μέσα από συλλογική προσπάθεια και συνεργασία μπορεί να επέλθει η πρόοδος κ να αναζωπυρωθεί η ελπίδα σε όλους μας. Ας στηρίξουμε όλοι μια καινούργια αντίληψη που σκοπό έχει να είμαστε όλοι κερδισμένοι. Το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους, στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας.