iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Προύσαλης
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Παιδιά, ηλικιωμένοι, άποροι, συνάνθρωποι μας που αναζητούν ένα χέρι βοηθείας, που δίνουν καθημερινή μάχη για να διατηρήσουν το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, τονίζει σε Δελτίο Τύπου η ''Συμμαχία'' του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Συνάνθρωποι μας που προσπαθούν να δώσουν έναν δύσκολο και, πολλές φορές, άνισο αγώνα με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία, όσες δυσκολίες κι αν συναντούν.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Μαραθώνα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και άνθρωποι με μακρά διαδρομή και εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο, αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες στην προσπάθεια δημιουργίας μιας πόλης που θα αγκαλιάζει, θα στηρίζει και θα σέβεται κάθε κάτοικό της.

Η οικογένεια του Γιώργου Προύσαλη εγκαταστάθηκε στη Νέα Μάκρη το 1956 και ο ίδιος ζει μόνιμα στην πόλη εδώ και μία δεκαετία όπου και εργάζεται ως κηποτέχνης. Γεννημένος στην Καισαριανή διαθέτει σημαντική πορεία και εμπειρία στις κοινωνικές δομές του εκεί Δήμου και πλέον επιθυμεί να μεταφέρει τις γνώσεις του στη διοίκηση της πόλης που γαλουχήθηκε από μικρό παιδί. Μέλος της ομάδας σχεδιασμού του προγράμματος κοινωνικών δομών της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ο κ. Προύσαλης θα είναι υποψήφιος του συνδυασμού μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΥΣΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Ζούμε σε μια εποχή που δοκιμάζονται καθημερινά τόσο η κοινωνία μας, όσο και η ανθρωπιά μας. Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα μας αυξάνει διαρκώς τον αριθμό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από τη δική μας βοήθεια, τη δική μας υποστήριξη.

Ως εθελοντής και μέλος σχεδιασμού της ομάδας κοινωνικών δομών στο Δήμο Καισαριανής, ως  μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καισαριανής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες Καισαριανής, προσπάθησα επί σειρά ετών να βάζω πάντα σε πρώτο πλάνο τον συνάνθρωπό μου και να συμβάλλω με τις μικρές μου δυνάμεις στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Οι εμπειρίες μου σε Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικά Συσσίτια στην πόλη που γεννήθηκα, ήταν αυτές που με οδήγησαν να εμπλακώ για πρώτη φορά στα κοινά της πόλης που επέλεξε να εγκατασταθεί η Μικρασιατικής καταγωγής οικογένειά μου το 1956, που αγάπησα από μικρό παιδί και που ζω μόνιμα την τελευταία δεκαετία: Τη Νέα Μάκρη!

Η Νέα Μάκρη στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, φυσικά και δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή. Θυμάμαι ένα μικρό χωριό με το σπίτι των δικών μου να βρίσκεται πίσω από τον τότε μικρό ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην περιοχή που φιλοξενούσε εκείνη την εποχή το νεκροταφείο της Κοινότητας.

Επέλεξα να θέσω τις δυνάμεις μου και τις όποιες γνώσεις μου στη διάθεση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και του Σπύρου Λιβαθινού για τρεις λόγους:

Πρώτον, γιατί ζώντας μόνιμα την τελευταία δεκαετία στη Νέα Μάκρη – και συζητώντας με δεκάδες συμπολίτες μου, λόγω επαγγέλματος, τα προβλήματα της πόλης μας – ένιωσα την ανάγκη να συμμετάσχω για πρώτη φορά ενεργά στα κοινά του Δήμου μας και να συμβάλλω με τη φυσική μου παρουσία στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που θα γεμίζει με αίσθημα ασφάλειας και σεβασμού κάθε πολίτη.

Δεύτερον, γιατί γνωρίζοντας από κοντά τον Σπύρο Λιβαθινό,  και συζητώντας μαζί του, αντιλήφθηκα πόσο καθαρός και ειλικρινής άνθρωπος είναι και πόσο ολοκληρωμένο σχέδιο διαθέτει για τον Δήμο μας.

Τρίτον, γιατί οποιαδήποτε επιστροφή στα κοινά ενός παλιού κατεστημένου που κράταγε εγκλωβισμένη την πόλη στα δεσμά προσωπικών και μικροπολιτικών συμφερόντων, θα αποτελούσε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες αναγέννησής της.

Με την ελπίδα ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Νεομακρινών, αλλά και κάθε κατοίκου του Δήμου Μαραθώνα, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, να θέσουμε γερές βάσεις για μια πόλη με όραμα και να εργαστούμε για να γίνει το όραμά μας πράξη!