iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Η Δήμητρα Βούλγαρη
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Να στηρίζεις τον συνάνθρωπό σου, να μάχεσαι καθημερινά ανιδιοτελώς για την αναβάθμιση της κοινωνίας σου, να μάχεσαι για την προστασία του περιβάλλοντος , να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα, τονίζει η ''Συμμαχία'' του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Λιβαθινού.

Το σχέδιο κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου και η αναβάθμιση των υπηρεσιών και της υποστήριξης προς κάθε κοινωνική ομάδα αποτελούν πυλώνες του αναπτυξιακού προγράμματος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Ταυτόχρονα, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής μας και η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη συμπεριλαμβάνονται στους κυρίαρχους άξονες της μεταμόρφωσης της πόλης μας.

Η κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Βούλγαρη είναι ένας άνθρωπος με ξεχωριστές ευαισθησίες, μακρά κοινωνική προσφορά και εθελοντική παρουσία που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ενεργό πολίτη. Μέλος της ομάδας ενεργών πολιτών ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με πολυετή παρουσία στους συλλόγους της περιοχής, προϋπηρεσία στη μονάδα κοινωνικής μέριμνας του Δήμου, εργάζεται στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΕΥ ΖΗΝ και αποτελεί σημαντικό στέλεχος του συνδυασμού μας στη σχεδίαση του προγράμματος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι, 

Πριν 14 περίπου χρόνια, επέλεξα και αποφάσισα να εγκατασταθώ στον τότε Δήμο Νέας Μάκρης και νυν Δήμο Μαραθώνα. Είχα στις αποσκευές μου λίγους φίλους, ελπίδες, όνειρα και απέραντη αγάπη για έναν μικρό επίγειο παράδεισο.

Θύμωσα και αγανάκτησα πολλές φορές γιατί νοιώθω ότι αυτός ο τόπος και οι κάτοικοι αδικούνται και αυτοί που τον διοικούν δεν σέβονται την ομορφιά του, την ιστορία του, τούς πολίτες. Κάποιες φορές γύρισα την πλάτη στα προβλήματα και έκλεισα τα μάτια πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά τις περισσότερες φώναξα, διαμαρτυρήθηκα, δεν έμεινα με σταυρωμένα χέρια. Αποφάσισα να γίνω η αλλαγή που θέλω να δω γύρω μου, να διεκδικήσω την ζωή που θέλω να ζήσω.

Εντάχθηκα στην νεοσύστατη ομάδα ενεργών πολιτών ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, στον κεντρικό πυρήνα, με σκοπό την αποτροπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΟΕΔΑ,στο Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό. Διάβασα για το θέμα, ενημερώθηκα, παρακολούθησα συζητήσεις, πήρα μέρος σε πορείες, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, μοίρασα έντυπα και φυλλάδια, κόλλησα αφίσες, ενημέρωσα ιδιώτες, επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες.

Αναρωτιέμαι πως ένα έργο που έχει κριθεί παράνομο από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή είναι περιβαλλοντικά καταστροφικό και οικονομικά ασύμφορο και έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η κατασκευή του με σκοπό να λειτουργήσει μέσα στο 2019.Ενα έργο που θα σκορπίσει μόλυνση και θάνατο στο φυσικό περιβάλλον, στις καλλιέργειες, στο θαλάσσιο πλούτο, στην χλωρίδα και την πανίδα, στον τουρισμό, στο φαγητό, στο νερό και στον αέρα που αναπνέουμε. Ο Δήμος Μαραθώνα έχει ψηφίσει σχέδιο διαχείρισης των απορριμάτων του με ανακύκλωση στην πηγή, με κίνητρα για τους δημότες, με θέσεις εργασίας και δεν το εφαρμόζει.

Το ίδιο περίπου διάστημα εργάστηκα στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και γνώρισα από κοντά, τα προβλήματα, τις ελλείψεις, την ανεπάρκεια, πόσο χωλαίνει τελικά αυτός ο Δήμος σε κοινωνικό έργο και πόσο αδύναμος στέκεται απέναντι σε ευάλωτες ομάδες. Ασχολήθηκα με το θέμα της Ανακύκλωσης και ειδικότερα με την ανακύκλωση καπακιών, συνέλλεξα πληροφορίες, ήρθα σε επαφή με συλλόγους και Κοιν.Σ.Επ που έκαναν ανακύκλωση, έστειλα ενημερωτικά e-mail σε σχολεία, ιδιωτικούς φορείς και τοπικούς συλλόγους, δημοσιεύσεις σε τοπικές εφημερίδες, έγραψα έντυπα και τα μοίρασα σε σουπερμάρκετ, γυμναστήρια, καταστήματα.

Σήμερα υπάρχουν αρκετά σημεία συγκέντρωσης από τα οποία συλλέγονται τα καπάκια και ανακυκλώνονται. Το αποτέλεσμα είναι η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η κοινωνική προσφορά σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, να αποκτήσουν αυτό που έχουν ανάγκη, αμαξίδια η αλλά ιατρικά βοηθήματα.

Δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου σαν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο σε κάποιον συνδυασμό, όμως ως ενεργός πολίτης δεν έχω άλλη επιλογή. Η πρόσκληση-πρόκληση έγινε αποδεκτή, σε μια εποχή που νοιώθω ώριμη, έτοιμη και κατασταλαγμένη.

Πιστεύω ότι ο Σπύρος Λιβαθινός είναι ένας άνθρωπος έντιμος, μαχητικός, κρατάει ένα χαμηλό προφίλ με απόλυτη αξιοπρέπεια και τελικά μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε την ανάγκη να νοιώσουμε περήφανοι για τον τόπο μας, να είμαστε ασφαλείς και αξιοπρεπείς και να μην έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από άλλους Δήμους. Ας ξεκινήσει ο καθένας μας την αλλαγή από τον εαυτό του και στην συνέχεια ας επιλέξουμε με σύνεση έναν δήμαρχο και ένα δημοτικό συμβούλιο, που να μας εκπροσωπούν επάξια και να προοδεύουν τον τόπο μας.

Στηρίζω τον Σπύρο Λιβαθινό και την Συμμαχία μας, συμμετέχω ενεργά με την υποψηφιότητά μου στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού και ευελπιστώ και με τη συγκεκριμένη ιδιότητα να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στη δημιουργία μιας πόλης που θα σέβεται το περιβάλλον και θα προσφέρει ένα ανθρώπινο πρόσωπο στους δημότες της.

«Κι ένα χαλίκι να αρμολοήσεις σ’ έναν ετοιμόρροπο τοίχο, είναι σαν να στερεώνεις τον κόσμο να μην πέσει, είναι σαν να στερεώνεις την ψυχή σου να μην πέσει…. »

Ο φτωχούλης του Θεού, Νίκος Καζαντζάκης.