iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ο Κ. Κωνσταντόπουλος
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Ένα οργανωμένο σχέδιο διοίκησης του Δήμου Μαραθώνα που θα στηρίζεται στις ιδέες και την τεχνογνωσία κατοίκων της περιοχής που συνδυάζουν την αγωνία και το μεράκι τους για την πόλη μας με μια ξεχωριστή διαδρομή στον επιχειρηματικό ή επιστημονικό κλάδο που υπηρετούν, τονίζει η ''Συμμαχία'' του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώαν Σπύρου Λιβαθινού.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος (πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και διδακτορικό τίτλο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με τις ιδέες του να αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος του συνδυασμού μας.

Έχοντας συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα τόσο σε Ελλάδα όσο και Κύπρο σε συνεργασία με νευρολογικές κλινικές όπως του Ναυτικού νοσοκομείου Αθηνών και του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ευελπιστεί να συμβάλλει με την παρουσία του στη μεταμόρφωση του Δήμου Μαραθώνα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και θα είναι υποψήφιος σύμβουλος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η αρχική μου πρόθεση ήταν να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του Σπύρου Λιβαθινού χωρίς να εμπλακώ ο ίδιος σε διαδικασίες υποψηφιότητας. Μετά από συζήτηση και προτροπή του Σπύρου Λιβαθινού, αποφάσισα να υποβάλλω την υποψηφιότητά μου σαν δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της Συμμαχίας. Το σκεπτικό ήταν ότι υπάρχουν λύσεις που δεν έχουν κόστος αλλά βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας.

Θεωρώ ότι η εμπειρία στον πανεπιστημιακό χώρο (ακαδημαϊκή και διοικητική θέση), θα με κάνει χρήσιμο στη διαμόρφωση προτάσεων για χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους για την εκπαίδευση και την υγεία έτσι ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε καλύτερες υποδομές σε σύγκριση με αυτές που έχουμε σήμερα.

Όμως, υπάρχουν και άλλες εύκολα εφαρμόσιμες ιδέες. Μία από αυτές είναι η διοργάνωση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων πάνω σε θέματα που μας αγγίζουν. Η διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου π.χ στο Μάτι θα δώσει συγκεκριμένες προτάσεις που κάποιες από αυτές μπορεί να είναι άμεσα υλοποιήσιμες και τεχνικά εφικτές. Έτσι, ο πανεπιστημιακός χώρος με τη δυναμική που τον διακατέχει θα μπορέσει να βοηθήσει ώστε να βελτιωθεί η ζωή μας. Να σημειωθεί ότι το κόστος του συνεδρίου θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες και όχι τους πολίτες.

Άλλη μία εύκολα εφαρμόσιμη ιδέα είναι η πρόσκληση αποφοίτων πανεπιστημίων του εξωτερικού για να εργαστούν στον δήμο μας. Ο δήμος και ο απλός δημότης ΔΕΝ θα επιβαρυνθεί με έξοδα μιας και ο μισθός τους θα καλύπτεται από κοινοτικούς πόρους, οι πτυχιούχοι τελειόφοιτοι θα κερδίσουν εμπειρία, νέοι άνθρωποι με ενδιαφέρον και όρεξη για δουλειά θα συμβάλλουν στη ανάπτυξη του τόπου μας και τέλος θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και τρόπων επίλυσης προβλημάτων που μόνο ανανέωση μπορεί να φέρει.

Θα ήθελα να κάνω και μία έκκληση σε οποιονδήποτε διαβάσει αυτό το κείμενο. Μην απέχεις από τις δημοτικές εκλογές. Ψήφισε όποιον υποψήφιο έχει επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και ηθική ακεραιότητα. Μην ψηφίσεις με γνώμονα την προσωπική συμπάθεια. Μην με ψηφίσεις, αλλά ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο κάποιον που να είναι αξιόλογος σε οποιονδήποτε συνδυασμό και να ανήκει. Αν ψηφίσεις αξιόλογους ανθρώπους, θα λάβουν αξιόλογες αποφάσεις. Αυτό μόνο καλό μπορεί να φέρει στον τόπο μας.