iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ο Νίκος Ζεγγίνης
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Σε μια εποχή που το Γραμματικό δοκιμάζεται, σε μια περίοδο που μια μαγευτική κοινότητα έχει βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος για… εγκληματικούς λόγους (βλέπε ΧΥΤΑ), τώρα – περισσότερο από ποτέ – το Γραμματικό χρειάζεται στη διοίκησή του ανθρώπους με ειδικό βάρος, ξεχωριστή διαδρομή και προσωπικότητα που θα το βοηθήσουν να βγει νικητής σε μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία, τονίζει η ''Συμμαχία'' του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Ο Νίκος Ζεγγίνης αποτελεί για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ σημείο αναφοράς στην προσπάθεια ανάδειξης του Γραμματικού σε κομβικό πυλώνα ανάπτυξης του Δήμου μας.

Επί σειρά ετών προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος Μεσογείων του ΟΤΕ στην Παιανία, γέννημα-θρέμμα κάτοικός του, πάρεδρος στον οικισμό Σέσι και δημοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Γραμματικού, εμπνευστής της Ομάδας Μελισσοκόμων Γραμματικού  και μέλος του συλλόγου παραλίας Σέσι «Ο Παν», ο Νίκος Ζεγγίνης θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και η παρουσία του (μαζί με την ξεχωριστή διαδρομή του στην κοινωνία) αποτελεί εχέγγυο εφαρμογής του αναπτυξιακού πλάνου του συνδυασμού μας στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΕΓΓΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Η τελευταία φορά που το όνομά μου βρέθηκε καταγεγραμμένο στα ψηφοδέλτια ενός συνδυασμού σε θέση υποψήφιου συμβούλου ήταν το 1998, πριν την ενοποίηση του Καλλικρατικού μας Δήμου, όταν ακόμη το Γραμματικό ήταν μια μικρή αυτόνομη διοικητική κοινότητα.

Με την ένταξη της Κοινότητας σε έναν μεγαλύτερο Δήμο το 2010, ήλπιζα ότι η ανάπτυξη θα χτυπούσε και τη δική μας πόρτα και ως μέλος μιας διευρυμένης κοινωνικής ομάδας θα μπορούσε το Γραμματικό να αναδειχτεί και να εξελιχθεί. Οι προσδοκίες μου διαψεύστηκαν με το χειρότερο τρόπο.

Εδώ και εννιά χρόνια, το Γραμματικό όχι μόνο δεν βρέθηκε σε ρόλο πρωταγωνιστή, αλλά αντίθετα αφέθηκε παραμελημένο στην τύχη του από τις Δημοτικές Αρχές. Πλην ελαχίστων δημοτικών συμβούλων που πάλευαν μόνοι τους να καλύψουν τη διαρκή υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της Κοινότητάς μας, καμιά Δημοτική Αρχή δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τα προβλήματά μας, ενώ ακόμη και ο αγώνας κατά του ΧΥΤΑ παρέμεινε το ίδιο μοναχικός όπως στο ξεκίνημά του. Αντί να ενεργοποιηθούν, σταμάτησαν όλοι να ασχολούνται μεθοδικά μαζί μας.

Στην πιο δύσκολη στιγμή του Γραμματικού, λοιπόν, κανείς μας δεν έχει το περιθώριο να απουσιάζει από την πρώτη γραμμή της μάχης. Κανένας μας δεν μπορεί να αρνηθεί σε ένα διευρυμένο κοινωνικό κάλεσμα, όπως αυτό της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Γιατί αποδέχτηκα την άκρως τιμητική πρόσκληση του Σπύρου Λιβαθινού να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού; Γιατί από την πρώτη στιγμή που επισκέφτηκα τα γραφεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, αντίκρισα απέναντι μου μια ομάδα που σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Αρκεί να κατέβεις το πρώτο σκαλοπάτι των γραφείων στη Νέα Μάκρη για να αντιληφθείς ότι κάτι πολύ σοβαρό γεννιέται στην πόλη μας.

Θα μου ήταν λοιπόν αδύνατο να μην ανταποκριθώ σ’ αυτό που αντίκρισα με τα ίδια μου τα μάτια. Πλέον είναι ώρα για έργο, όχι για λόγια. Για να αξιοποιήσουμε την παραλία του Σέσι. Για να αναδείξουμε τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα. Για να εκμεταλλευτούμε το ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο κοινοτικό κατάστημα Γραμματικού και να το στελεχώσουμε επαρκώς με προσωπικό και υπηρεσίες προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και να υποχρεώνονται να μεταβαίνουν σε Νέα Μάκρη ή Μαραθώνα για να εξυπηρετηθούν. Για να υπάρχει ανταποκριτής του ΟΓΑ στην Κοινότητά μας. Για να υλοποιήσουμε όλα όσα ακούμε επί σειρά ετών ως υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Για να δούμε το Γραμματικό μας να παίρνει τη θέση που του αξίζει στον χάρτη του Δήμου Μαραθώνα και ολόκληρης της Αττικής!