Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Νίκος Καλαιτζής
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Νέοι άνθρωποι με ενθουσιασμό, διάθεση να προσφέρουν στα κοινά, όρεξη να εργαστούν για τον τόπο τους, παιδιά που ξεπερνούν την εύλογη απογοήτευση που αισθάνονται βλέποντας έναν Δήμο, αλλά και μια χώρα ολόκληρη, να προδίδουν επανειλημμένα τα όνειρά τους, τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

. Νέες και νέοι που δίνουν το παράδειγμα στη γενιά τους, συμμετέχοντας ενεργά σε κοινωνικές δράσεις, παίρνοντας στα δικά τους χέρια τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον τους.

Ο Νίκος Καλαϊτζής αποτελεί μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και έναν από τους σημαντικούς εκπροσώπους της νέας γενιάς στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας.

Παιδί του Γραμματικού και απόφοιτος του Λυκείου Νέας Μάκρης, ο Νίκος έχει παραδώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του ως ενεργός πολίτης, συμμετέχοντας και στηρίζοντας όχι μόνο τους αγώνες κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή μας, αλλά εμπνέοντας ολοένα και περισσότερους νέους της ηλικίας του να δράσουν, να ενταχθούν σε ομάδες εθελοντισμού, να συμβάλλουν με τη φυσική τους παρουσία, τον ενθουσιασμό και τις σύγχρονες αντιλήψεις τους στην ουσιαστική αναγέννηση της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Νίκος θα είναι υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις εκλογές του Μαΐου και η παρουσία νέων ανθρώπων – όπως ο ίδιος – στο συνδυασμό μας, αποτελεί όχι απλά ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το αύριο, αλλά και τεράστια ευθύνη για όλους εμάς τους μεγαλύτερους που καλούμαστε να μην προδώσουμε τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό να μεγαλώνεις και να σε χαρακτηρίζουν «γενιά του καναπέ και της καλοπέρασης». Να σου τονίζουν πως η μόνη επανάσταση, στην οποία μπορείς να συμμετέχεις είναι αυτή του Instagram ή του Facebook. Όταν γνωρίζεις καλά πως τα πράγματα για τη γενιά μου είναι εντελώς διαφορετικά…

Τα τελευταία χρόνια βρέθηκα κι εγώ απλός παρατηρητής μιας ατελείωτης κατηφόρας που πήρε ο Δήμος Μαραθώνα. Μιας κατηφόρας που έφερε την πόλη σε μια αδρανή και πρωτόγνωρη κατάσταση. Σκουπίδια παντού, σχολεία και παιδικές χαρές διαλυμένα, καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, πρόσωπα προβληματισμένα από μια εικόνα παρακμής, από μια εικόνα καταστροφής. Νέοι να φεύγουν εκτός πόλης -και εκτός χώρας- για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Πάντα όμως πίστευα πως ο ευρύτερος Δήμος μας -χειμώνα, καλοκαίρι- έχει το απίστευτο πλεονέκτημα να συνδυάζει τη μαγεία του βουνού με αυτή της θάλασσας. Διαθέτει επιχειρηματίες που προσπαθούν να δώσουν ζωή στα πρωινά και τα βράδια μας κι όμως οι πολίτες μας επιλέγουν να διασκεδάσουν, να εργαστούν και να κάνουν τις αγορές τους σε άλλες όμορες και μη περιοχές.

Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να προσπαθήσουμε -ο καθένας από την πλευρά του- να βάλει αυτό το λιθαράκι που χρειάζεται για να δούμε και πάλι έναν Δήμο Μαραθώνα αντάξιο των προσδοκιών μας. Έναν ζωντανό Δήμο που θα αγκαλιάζει τον κάτοικο και θα είναι σε θέση να δώσει λύσεις σε κάθε του πρόβλημα.

Γι αυτό αποφάσισα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου να κατέβω υποψήφιος και να στηρίξω τον συνδυασμό του Σπύρου Λιβαθινού. Γιατί ταυτίστηκα με το όραμά του. Γιατί είδα πως οι σκέψεις μας για τον τόπο είναι κοινές. Γιατί κατάλαβα πως έχει βρει λύσεις στις μεγαλύτερές μου ανησυχίες. Γιατί είναι έντιμος και δεν φοβάται να συγκρουστεί προκειμένου να καταφέρει να κάνει πράξη όλα όσα ονειρευόμαστε.

Δεν θέλουμε να βλέπουμε μια πόλη έρημη, μια πόλη βρώμικη, μια πόλη που οι καρεκλοκένταυροι της κεντρικής πολιτικής σκηνής θέλουν να μετατρέψουν σε σκουπιδότοπο υποθηκεύοντας το μέλλον μας. Γιατί εγώ ΘΕΛΩ να ζήσω εδώ. ΘΕΛΩ να δουλέψω εδώ. ΘΕΛΩ να μεγαλώσω στον τόπο μου και να τον βοηθήσω να ευδοκιμήσει. Ακόμη κι αν πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι από το μηδέν.