iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ο Ζ. Μπισμπιρούλας
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Μια οικογένεια ταυτισμένη με την ιστορία της Αγίας Μαρίνας! Μια οικογένεια – σύμβολο μιας ολόκληρης περιοχής που εγκαταστάθηκε στον ευλογημένο αυτόν τόπο στις αρχές του 20ού αιώνα, πριν καν ιδρυθεί η Κοινότητα Νέας Μάκρης. Γιος του Ιωάννη Μπισμπιρούλα, ο Ζαχαρίας Μπισμπιρούλας αποτελεί συνεχιστή μιας βαριάς κληρονομιάς που είναι ταυτισμένη με τους όρους «μεράκι» και «ευθύνη» απέναντι σε όλους τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας, της Νέας Μάκρης και του ενιαίου –πλέον- Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνα, τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Πολύτεκνος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, με εμπειρία 20 ετών στον κλάδο των χωματουργικών εργασιών και της καθαριότητας, αποτελεί παράδειγμα ενεργού πολίτη με έντονη κοινωνική δραστηριότητα και πολύπλευρη προσφορά. Εθελοντής δασοπυροσβέστης, οδηγός πυροσβεστικού οχήματος στην ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών Προβάλινθου, ο Ζαχαρίας Μπισμπιρούλας θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε εκλογική διαδικασία και το όνομά του θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΠΙΣΜΠΙΡΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Η ζωή με έχει μάθει να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανθρώπους που διεκδικούν την ψήφο μας σε δημοτικές εκλογές. Είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση από παράγοντες που εμπιστευτήκαμε, είναι τόσο έντονη η αγανάκτηση που νιώθω βλέποντας την περιοχή που αγάπησα από μικρό παιδί να μαραζώνει, που δυσκολεύομαι ιδιαίτερα να επιδείξω εμπιστοσύνη στον οποιονδήποτε υποψήφιο Δήμαρχο ζητήσει την ψήφο μου.

Προτιμούσα πάντα να παρακολουθώ τα κοινά ως ενεργός πολίτης, γιατί με ενδιαφέρει πρώτιστα η πρόοδος της περιοχής μου. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας: Η οργή και η αγανάκτησή μου για όσα ζήσαμε και την τελευταία πενταετία με είχαν καταστήσει ιδιαίτερα επιφυλακτικό και απέναντι στην υποψηφιότητα του Σπύρου Λιβαθινού. Δυσκολευόμουν να δω με θετικό μάτι έναν άνθρωπο που βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Ψινάκη, ενός Δημάρχου που ουσιαστικά κατέστρεψε ολοκληρωτικά τον τόπο μας, που ούτως ή άλλως βρισκόταν εδώ και χρόνια σε ελεύθερη πτώση.

Έστω κι αν γνώριζα ότι ο Λιβαθινός ήταν ένας από τους πρώτους δημοτικούς συμβούλους που αντιστάθηκαν στη «λαίλαπα Ψινάκη» διαχωρίζοντας τη θέση τους, ήμουν ιδιαίτερα σκληρός μαζί του την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε. Μου έκανε εντύπωση η αντίδρασή του. Το μόνο που μου ζήτησε ήταν να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην βλέποντας πόσο ανοιχτός ήταν μαζί μου ένας άνθρωπος που γνώριζε πόσο επιφυλακτικός –ακόμα και αρνητικός- ήμουν εξ αρχής με την υποψηφιότητά του.

Τους τελευταίους δύο μήνες, το μόνο που έκανα ήταν να παρατηρώ κάθε πτυχή της οργάνωσης του συνδυασμού του, να συζητώ μαζί του το όραμα που έχει για την περιοχή μας. Γνώρισα έναν άνθρωπο συζητήσιμο, που ζήτησε τη γνώμη μου ιδιαίτερα για τον τομέα της επαγγελματικής μου ενασχόλησης, την καθαριότητα, που δεν ύψωνε αναχώματα στον οποιοδήποτε συνομιλητή του (ανεξάρτητα αν θα τον ψήφιζε ή όχι).

Πάνω απ’ όλα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Απαλλαγμένος από ψηφοθηρικά κριτήρια αλλά με μοναδικό γνώμονα τη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής ομάδας διοίκησης του Δήμου, ο Σπύρος Λιβαθινός επιλέγει δίπλα του ανθρώπους εξετάζοντας τεχνοκρατικά το ρόλο που θα έχουν την επόμενη μέρα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ανεξαρτήτως αν θα εκλεγούν ή όχι.

Ξεκινώντας η προεκλογική περίοδος, δεν περίμενα ποτέ να δω τον εαυτό μου υποψήφιο, αλλά επίσης δεν περίμενα να βιώσω από κοντά τη γέννηση μιας τόσο σοβαρής και διαφορετικής προσπάθειας για τον τόπο μας.

Ως άνθρωπος που έχει μάθει να ασκεί έντονη κριτική στις δημοτικές αρχές που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους προδίδοντας την εμπιστοσύνη κάθε πολίτη, δεν θα ήμουν ήσυχος με τη συνείδησή μου αν δεν συμμετείχα ενεργά σε μια κίνηση που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ζητούσα για τη διοίκηση του Δήμου μας. Γι’ αυτό και θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές. Για να μπορώ σε τέσσερα χρόνια να κοιτώ κάθε συμπολίτη μου στα μάτια και να νιώθω ικανοποιημένος που συμμετείχα ενεργά σε μια δημοτική αρχή που θα έχει δώσει, επιτέλους, τέλος στην πολυετή αδράνεια του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Πρέπει όλοι μας να αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα και οφείλουμε όλοι μαζί να συμμαχήσουμε και να δημιουργήσουμε μια πόλη-πρότυπο αντάξια της ιστορίας και της κληρονομιάς των προγόνων μας.