iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Η Αμαλία Γιασεμή
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Η προσπάθεια αναγέννησης του Δήμου μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ το γνωρίζουμε καλά, τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Υπάρχουν, όμως, ανάμεσα μας άνθρωποι που με τη δύναμη της ψυχής τους αποτελούν για όλους μας πηγή έμπνευσης για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, να μη λυγίσουμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο. Γιατί οι ίδιοι είναι οι πρώτοι που δίνουν το παράδειγμα με τη συμμετοχή τους στα κοινά, παρά τη δοκιμασία στην οποία τους έχει υποβάλλει η ίδια η ζωή.
Η Αμαλία Γιασεμή είδε το 2017 την κόρη της να φεύγει πρόωρα από τη ζωή, νικημένη από την επάρατο νόσο, ενώ η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου της κατέστρεψε ολοκληρωτικά την κατοικία της στο Μάτι. Κι όμως! Όχι μόνο δεν λύγισε, όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να μπορέσει να εμπνεύσει κάθε συμπολίτη της, κάθε άνθρωπο που ανεβαίνει τον δικό του προσωπικό Γολγοθά.

Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης στο Λονδίνο στα 16 χρόνια που διέμενε μόνιμα στην πρωτεύουσα της Αγγλίας (όπου και δίδασκε Ελληνικά και Αγγλικά σε σχολεία της ομογένειας και της Αρχιεπισκοπής Μεγάλης Βρετανίας), εκπαιδευτικός – καθηγήτρια Αγγλικών επί 22 συναπτά έτη (εκ των οποίων τα τελευταία 13 στα Γυμνάσια της Νέας Μάκρης και του Νέου Βουτζά), συνδέεται άρρηκτα με την Αμπελούπολη και το Μάτι, όπου η οικογένειά της εγκαταστάθηκε μόνιμα το 1966.

Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αμπελούπολη, η Αμαλία αποτελεί πολύτιμο στέλεχος των ομάδων σχεδιασμού του αναπτυξιακού πλάνου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (με έμφαση την αποκατάσταση της περιοχής του Ματιού και των πληγέντων της φονικής πυρκαγιάς, τον τουρισμό και την παιδεία) και θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού μας στις εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑΣΕΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Είμαι μητέρα δύο παιδιών του Αντώνη και της Ελεονώρας τα οποία μου χάρισαν πέντε εγγονάκια, όμως το 2017 έχασα πρόωρα από την επάρατο νόσο την κόρη μου σε ηλικία 30 ετών. Η φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 κατέστρεψε ολοσχερώς την κατοικία μας. Πόνεσα βαθύτατα, δεν πτοήθηκα όμως, σήκωσα το κεφάλι ψηλά, πείσμωσα και είπα ότι θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια όλων για να ξαναφτιάξουμε την περιοχή μας καλύτερη από πριν.

ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ:

Ήδη, ως θεσμικά εκλεγμένη πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αμπελούπολης, εργάζομαι πυρετωδώς για το σκοπό αυτό από την επομένη της πυρκαγιάς και έχω οριστεί μέλος της επιτροπής διαχείρισης του ερανικού λογαριασμού πυρόπληκτων του Δήμου Μαραθώνα.

Έχω βαθειά πίστη πως όλα μπορούν να γίνουν. Μόνον τις ζωές των 100 φίλων και γειτόνων μας που χάθηκαν στην μεγάλη φωτιά δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω. Το οφείλω όμως στη μνήμη τους και είναι για μένα χρέος τιμής να αγωνιστώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου για την αναγέννηση της περιοχής δίπλα και μαζί με τον Σπύρο Λιβαθινό, είναι δε τιμή για μένα που εκείνος με επέλεξε να συμμετάσχω στη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» με σκοπό να ανταποκριθούμε στις ελπίδες των κατοίκων της περιοχής για ένα καλύτερο αύριο. Το οφείλω επίσης σε όλους τους μαθητές μου, πολλοί από τους οποίους σήμερα είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες ή επιστήμονες.

Η εμπειρία μου στην εκπαίδευση και στον τουριστικό τομέα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, είναι μεγάλη, καθώς και η συμμετοχή μου στα κοινά είναι σημαντική, εξ΄ ου και πιστεύω ότι μαζί θα υλοποιήσουμε όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ:

-Δεσμεύομαι να συμβάλω στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που παρέχει η γεωγραφική θέση του Δήμου Μαραθώνα έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στη περιοχή με πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους.

-Δεσμεύομαι για μια κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος που κινδυνεύει σοβαρά από την τάση αστικοποίησης της περιοχής και τον μεγάλο αριθμό παροδικών επισκεπτών το καλοκαίρι.

-Δεσμεύομαι για την ενίσχυση πνεύματος κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς τους δημότες μας μπροστά σε κάθε επιλογή της δημοτικής αρχής.

-Δεσμεύομαι να συμβάλω έτσι ώστε να κάνουμε την πόλη μας, μια πόλη καθαρή, μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη με υποδομές, με κολυμβητήριο, με πρόνοια για τα αδέσποτα, με σεβασμό στη φύση, με νέες τεχνολογίες, μια πόλη που θα ανήκει στους δημότες της σε όλα τα γεωγραφικά όρια του Δήμου.

Για όλα αυτά είμαι διατεθειμένη να εργαστώ με ζήλο, ανιδιοτέλεια, μεθοδικότητα, διαφάνεια και ήθος αξιοποιώντας όλες μου τις δεξιότητες και την εμπειρία που απέκτησα κατά την διαδρομή της ζωής μου, θέλοντας ταπεινά να ανταποδώσω στον τόπο που αγαπώ όσα αυτός απλόχερα μου έδωσε από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα.