Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Νίκος Ζουμπουρλής
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Ήθος, αυταπάρνηση, τεχνογνωσία, εμπειρία! Στοιχεία που διέπουν τη φιλοσοφία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και βρίσκουν την απόλυτη προσωποποίησή τους σε ανθρώπους όπως ο Νίκος Ζουμπουρλής, τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Απόφοιτος της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπυροσβέστης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης, εκτός από την ενεργή συμμετοχή του επί σειρά ετών στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιών εντός και εκτός συνόρων του Δήμου μας (έχει τιμηθεί από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέου Βουτζά για τη σημαντική προσφορά στην πυροπροστασία του οικισμού και την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς του Ιουλίου 2005), διαθέτει πολυετή εμπειρία στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας, ενώ το 1999 συνέβαλε τα μέγιστα στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από το συγκρότημα της Ρικομέξ, κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού που είχε χτυπήσει την Αττική.

Ωστόσο, οι εμπειρίες του Νίκου Ζουμπουρλή δεν περιορίζονται μόνο στο λειτούργημα του πυροσβέστη. Απόφοιτος Μελισσοκομικής, υπεύθυνος του ευρωπαϊκού δικτύου ανάπτυξης της εταιρίας “Europhone of Europe”, με διαρκή εκπαίδευση και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, μέλος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών, εκπρόσωπος εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του αναπτυξιακού σχεδίου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από τη μέρα που η οικογένειά μου επέλεξε την ιστορική περιοχή του Μαραθώνα για να στεγάσει μόνιμα την κατοικία και τα όνειρά της.

Αποτελεί προνόμιο για οποιοδήποτε άνθρωπο να μεγαλώνει σε ένα σπάνιας φυσικής ομορφιάς περιβάλλον, όπως αυτό που προσφέρει ο Δήμος μας. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και τεράστια ευθύνη για τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν στα χέρια τους τα ηνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλες αυτές τις δεκαετίες είδα τον τόπο μας να μεγαλώνει, τον πληθυσμό να αυξάνεται, μόνιμες κατοικίες να ξεφυτρώνουν παντού σαν μανιτάρια. Ακόμη και σε εποχές προόδου της χώρας, οι υποδομές του δικού μας Δήμου παρέμεναν στάσιμες. Όσο θλιβερό κι αν ακούγεται, εν έτει 2019, υπάρχουν ακόμα πενήντα οικογένειες στην πολύπαθη και εγκαταλελειμμένη περιοχή του Βρανά που δεν διαθέτουν ακόμη δίκτυο ύδρευσης στα σπίτια τους!

Παραμένουμε ένας Δήμος που δεν διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης, που μοιάζει ανοχύρωτος σε κάθε φυσικό φαινόμενο.

Ιδιαίτερα το τελευταίο σκέλος μπορεί στα μάτια πολλών να φάνταζε ως πολυτέλεια πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο μετά την 23η Ιουλίου τίποτα δεν είναι ίδιο ούτε στον τόπο μας, ούτε στον τρόπο σκέψης μας.

Όταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ για πρώτη φορά με τα κοινά, το έπραξα γιατί πίστευα στις δυνάμεις μου προκειμένου να δώσω λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Χρόνο με το χρόνο διαπίστωνα και συνεχίζω να διαπιστώνω ότι η δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης που θα στέγαζε το μέλλον των παιδιών και των οικογενειών μας, περνούσε αποκλειστικά από τα χέρια κάθε ενεργού πολίτη.

Διαθέτοντας, πλέον, εμπειρία 29 ετών στο Πυροσβεστικό Σώμα και βιώνοντας καθημερινά τη σημασία ενός οργανωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας για οποιονδήποτε Δήμο, αισθανόμουν την ανάγκη να συμβάλλω με τις γνώσεις μου στη σωστή ενημέρωση του πολίτη, στη λήψη απαραίτητων μέτρων πρόληψης και την καταστολή επικίνδυνων φαινομένων, στη χάραξη οργανωμένων σχεδίων εκκένωσης περιοχών, στην παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών πυρασφάλειας σε κάθε δημότη. Νιώθω την ανάγκη να σταθώ και να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό κάθε συμπολίτη μου, έτσι ώστε να αποκτήσει (σ΄ όποια περιοχή του Δήμου κι αν κατοικεί) μια πόλη που θα του εμπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και πάνω απ’ όλα θα τον σέβεται!

Επιπροσθέτως, αυτό που διαπίστωσα κατά τη διάρκεια της πρώτης μου εμπειρίας στα κοινά είναι ότι όση διάθεση προσφοράς κι αν έχουμε οι πολίτες, όσο κι αν επιθυμούμε να συνεισφέρουμε στη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου μας, τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα εξαρτώνται από τη βούληση ενός Δημάρχου να αφήσει στην άκρη ατομικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα και να υπηρετήσει με σθένος, όραμα και αποφασιστικότητα την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Να μη διστάσει να συγκρουστεί αν χρειαστεί – κι αν αυτό συμβάλλει στην εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο μας – να μην επιτρέψει ακόμη και σε συμβούλους της δικής του παράταξης να θυσιάσουν το γενικό καλό της κοινωνίας μας στο βωμό ατομικών συμφερόντων, να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των κατοίκων και να στελεχώσει γύρω του μια ομάδα ανθρώπων, όχι με ψηφοθηρικά κριτήρια, αλλά με μοναδικό γνώμονα τη συγκρότηση ενός μοντέλου διοίκησης του Δήμου που θα στηρίζεται στην τεχνογνωσία, την εμπειρία, τη γνώση και πάνω απ’ όλα όραμα για τα παιδιά μας!

Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να είμαι υποψήφιος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και να βρίσκομαι στο πλευρό του Σπύρου Λιβαθινού. Γιατί ζώντας καθημερινά δίπλα του τα τελευταία χρόνια, γνώρισα έναν άνθρωπο με όραμα, με αξίες, με ειλικρίνεια, με ικανότητα να στελεχώνει και να εμπνέει αποτελεσματικές ομάδες. Γιατί είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο Δήμαρχος που θα μπορέσει να αναγεννήσει την πόλη μας!