iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Ζούρος
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Το όνομα Ζούρος στην περιοχή της Νέας Μάκρης είναι συνυφασμένο με τις έννοιες εργατικότητα, ταπεινότητα και εντιμότητα σημειώνει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Από το 1974 όταν ο Βασίλης Ζούρος ξεκίνησε τη λειτουργία της εξοχικής ταβέρνας στο Μάτι, ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε ότι η φήμη της οικογένειάς του θα ξεπερνούσε τα όρια της τότε μικρής Κοινότητας και θα γινόταν τα επόμενα χρόνια πόλος έλξης για πλήθος κατοίκων ολόκληρου του νομού Αττικής.

Με την πάροδο των ετών η σκυτάλη της οικογενειακής κληρονομιάς πέρασε στα χέρια του γιου του, με τον Γιώργο Ζούρο να αποδεικνύεται όχι μόνο άξιος συνεχιστής της, αλλά τον ίδιο να επιλέγει να βοηθήσει τον τόπο που μεγάλωσε και μέσω της προσωπικής του συμμετοχής στα κοινά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των υπηρεσιών που προσέφερε από τις θέσεις των Αντιδημάρχων Οικονομικών και Καθημερινότητας – παρά τη δίνη μιας ακέφαλης, ουσιαστικά, δημοτικής αρχής – κέρδισε την εκτίμηση όχι μόνο της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και όσων συνεργάστηκαν σε καθημερινή βάση μαζί του στο δημοτικό κατάστημα και στους δρόμους που τον συναντούσες να λύνει προβλήματα.

Ο Γιώργος Ζούρος θα είναι υποψήφιος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και η παρουσία του στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας, δίνει το στίγμα της εργατικότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει την επόμενη μέρα του Δήμου μας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ξεκινάς ένα πρωτόγνωρο για σένα ταξίδι στον κόσμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γεμάτος διάθεση να προσφέρεις στον τόπο που μεγάλωσες από μικρό παιδί και μέσα σε λίγους μήνες διαπιστώνεις ότι γύρω σου είχε στηθεί ένα καλά σκηνοθετημένο περιβάλλον, που ξεγέλασε όχι μόνο εσένα τον ίδιο, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών σου. Τι κάνεις; Φεύγεις;  Συνεχίζεις να μάχεσαι; Παλεύεις να αντισταθείς με όλες σου τις δυνάμεις και να σώσεις ό,τι σώζεται; Ειλικρινά, δεν γνωρίζω αν υπάρχει σωστή απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα. Αυτό που γνωρίζω μετά βεβαιότητας  είναι ότι παρά την όποια απογοήτευση δεν παραιτείσαι από το όραμα και την ελπίδα για τον τόπο σου

Ανέκαθεν, άλλωστε, ήμουν ένας άνθρωπος που δεν κρυβόμουν, που αναλάμβανα τις ευθύνες μου και πάντα λάμβανα τις αποφάσεις μου με γνώμονα την ηθική και τις αρχές που με μεγάλωσαν οι γονείς μου.

Στα τρία χρόνια που διετέλεσα μέλος της δημοτικής αρχής (μέχρι να υποβάλλω την παραίτησή μου το 2017, όταν ξεπεράστηκαν ακόμη και τα τελευταία όρια αντοχής μου δίπλα σε ανθρώπους που προσέβαλλαν ακόμη και την αξιοπρέπεια των κατοίκων του Δήμου μας) προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και να προστατεύσω όσο μπορώ την πόλη μας από την αδιαφορία και τα προσωπικά συμφέροντα .

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετίας, συνεργάστηκα με όλους τους  υπαλλήλους του Δήμου που διέθεταν μεράκι και όρεξη να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα οργανωμένο σχέδιο διοίκησης. Είδα και τη δική τους ελπίδα να καταρρέει σαν τη δική μου, έζησα δίπλα τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση  και βίωσα δίπλα τους τις δυσκολίες  και τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς  τους, προσπαθώντας και ως Αντιδήμαρχος  Οικονομικών και ως Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας  σε συνεργασία με τους εργαζόμενους να δώσουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας.

Σ’ αυτό το σαθρό και πολλές φορές απάνθρωπο ψυχολογικά περιβάλλον, είχα τη χαρά να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο που δεν ήξερα προσωπικά. Δέθηκα μαζί του γιατί με κέρδισε η αξιοπρέπειά του, η προσωπικότητά του και πάνω απ’ όλα η ειλικρίνειά του. Διαπίστωσα πόσο πολύ ταίριαζαν οι ιδέες μας, το όραμά μας για τον τόπο. Δεν είναι άλλος από τον Σπύρο Λιβαθινό!

Ο Λιβαθινός είναι αυτός που με έπεισε τους τελευταίους μήνες να μην τα παρατήσω και να μην εγκαταλείψω το όραμά μου για τη δημιουργία μιας πόλης που όλοι μας ονειρευόμαστε. «Αν άνθρωποι με ανιδιοτελείς προθέσεις και διάθεση να προσφέρουν στην κοινωνία εγκαταλείψουν την ενασχόλησή τους με τα κοινά, τότε το κακό που θα έχει συντελεστεί στον τόπο μας , θα είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που νομίζουμε όλοι». Αυτά ήταν τα λόγια του.

Σε μια τόσο κρίσιμη – ίσως ιστορική – καμπή για τον Δήμο μας, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ στο κάλεσμά του. Η προσπάθεια αναγέννησης του τόπου μας δεν θα είναι εύκολη. Κάθε άλλο!

Αυτή τη φορά, όμως, για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: Ό,τι έχω κάνει τη σωστή επιλογή στο πρόσωπο του Δημάρχου που θα ηγηθεί της συγκεκριμένης προσπάθειας. Γιατί γνώρισα ποιος είναι ο Λιβαθινός σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Γιατί τον έβλεπα καθημερινά να παλεύει να εξυπηρετήσει όποιον κάτοικο έμπαινε στο Δημαρχείο, γιατί ήταν δίπλα μας στη μεγάλη δοκιμασία της 23ης Ιουλίου.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Γιατί από τον αγώνα της επόμενης μέρας – ανεξαρτήτως ποιοι σύμβουλοι εκλεγούν – δεν περισσεύει κανείς μας. Και μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι κάτοικοι του Δήμου μας μπορούμε να δώσουμε τέλος σε μια πολυετή απαξίωση  του Μαραθώνα , της Νέας  Μάκρης  του Βαρνάβα και του Γραμματικού που αποτελούν την ενιαία ΠΟΛΗ ΜΑΣ.