Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Χ. Ασημακοπούλου
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Ερωτεύεσαι έναν τόπο, επιλέγεις να ζήσεις μόνιμα σ’ αυτόν και μέσα σε λίγα χρόνια δένεσαι τόσο πολύ μαζί του που αφιερώνεις κάθε σου μέρα για να βελτιώσεις την καθημερινότητα των συμπολιτών σου και να ξεπεράσεις τα αλλεπάλληλα εμπόδια που ορθώνει η ανυπαρξία της δημοτικής αρχής με την οποία έχεις εκλεγεί τονίζει η ''Συμμαχία'' του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Βαρνάβα, Χαρά Ασημακοπούλου, αποτέλεσε την τελευταία πενταετία διοικητικό ανάχωμα της περιοχής, σε μια περίοδο που ο Βαρνάβας βίωσε την απαξίωση, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης του Δήμου και κυρίως του ίδιου του Δημάρχου.

Έχοντας αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ιδιαίτερες γνώσεις αναφορικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού αναπτυξιακού τοπικού σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας, η Χαρά Ασημακοπούλου θα είναι στις επερχόμενες εκλογές υποψήφια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για το Δημοτικό Συμβούλιο, ευελπιστώντας να συνεχίσει από τα έδρανά του τον αγώνα που ξεκίνησε ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Γεννήθηκα στον Πειραιά, ενώ  φοίτησα και έζησα όλα τα μαθητικά μου χρόνια στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Η ζωή μου συνεχίστηκε πάλι στον Πειραιά όπου και στην πορεία παντρεύτηκα , έκανα τρία παιδιά και μαζί με τον σύζυγό μου, παλέψαμε να εκσυγχρονίσουμε και να μεγαλώσουμε την οικογενειακή μας επιχείρηση, όντας τέταρτη γενιά της .

Το καλοκαίρι του 2011 μετακομίσαμε στο Βαρνάβα, από επιλογή, μια και ο τόπος αυτός μας μάγεψε. Δεν είχαμε εδώ ούτε γνωστούς, ούτε συγγενείς, αλλά επιλέξαμε να μείνουμε μόνιμα γοητευμένοι από τη μοναδικότητα της ευλογημένης από τη φύση περιοχής.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές προτάθηκα για το τοπικό ψηφοδέλτιο της Κοινότητας του Βαρνάβα, όπου και εκλέχθηκα στη θέση της Προέδρου.

Η συγκεκριμένη Κοινότητα λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, του ανάγλυφου, αλλά και της εγκατάλειψης και της απαξίωσης που βιώνει, αντιμετωπιζόμενη ως βαρίδι στο πόδι του Δήμου Μαραθώνα, υπήρξε ένα μεγάλο σχολείο για μένα.

Από το πρώτο τρίμηνο κιόλας φάνηκε η παντελής απουσία της δημοτικής αρχής. Ασυνεννοησία, ανικανότητα διοίκησης , ασχετοσύνη και καμία όρεξη για δουλειά. Από τότε ξεκίνησε η κόντρα αλλά και ο διαχωρισμός της θέσης μου, από την αυλή Ψινάκη.

Ο Βαρνάβας στηρίχθηκε στα πόδια του, λειτούργησε και λειτουργεί ακόμα με κάποιο τρόπο αυτόνομα, στηριζόμενος στο καλό κλίμα συνεργασίας, με τους υπαλλήλους κάθε βαθμίδας του Δήμου και τους υπαλλήλους της Κοινότητας.  Έτσι κι αλλιώς κανείς  εκτός του Σπύρου Λιβαθινού  τόσο στο διάστημα που ήταν στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και αργότερα παρά την ανεξαρτητοποίησή του, δεν ασχολήθηκε με το Βαρνάβα.

Υπό αυτό το καθεστώς της πλήρους αδιαφορίας, ο Βαρνάβας  πήρε τις αποφάσεις του στη μεγάλη φωτιά το 2017, χωρίς να περιμένει εντολές, από καμία Υπηρεσία, Περιφέρεια κλπ , με άψογη συνεργασία με την Π.Υ και την Αστυνομία και  παίρνοντας την ευθύνη του συντονισμού,  την αντιμετώπισε με επιτυχία, χάρη στην ψυχή των κατοίκων του, και ιδιαίτερα της νεολαίας του, καθώς και των υπαλλήλων της Κοινότητας .

Έλυσε προβλήματα υδροδότησης του χωριού, συνεργάστηκε με Υπουργεία και Υπηρεσίες για την ανάδειξη και αναστήλωση των μνημείων του και την προβολή της υπέροχης φύσης του. Αντιμετώπισε την καθημερινότητα,  όπου δεν χρειαζόταν την επέμβαση του κεντρικού Δήμου, αντιμετωπίζοντας τις συνεχείς χειμερινές χιονοπτώσεις, συμμαζεύοντας την Κοινότητα,   ξαναζωντανεύοντας το ΚΑΠΗ, με περιπάτους και μπάνια των ηλικιωμένων το καλοκαίρι,  ενισχύοντας  τις ακαδημίες, ιδρύοντας το summer camp του καλοκαιριού όπου απασχολούνται τα παιδιά των εργαζομένων και όχι μόνο και έχοντας πλούσια κοινωνική δράση, σε κάθε ευκαιρία.

Εξέφρασε την άποψη των κατοίκων του χωριού, στο καυτό θέμα του ΧΥΤΥ. Συμμετείχε ενεργά εκφράζοντας απόψεις και θέσεις σε κάθε δράση και εκδήλωση, σε κάθε ενημέρωση και συμβούλιο,  σε κάθε συντονιστικό.

Η εμπειρία που απέκτησα από όλο αυτό το διάστημα, σε συνδυασμό με την πρότερη επιχειρηματική μου εμπειρία , είμαι σίγουρη πως μπορεί να βοηθήσει στη χρηστή διοίκηση του Δήμου και να προσφέρει με τον σωστό άνθρωπο στο τιμόνι, την ποιότητα της ζωής που αξίζει ο τόπος μου, αλλά και γενικότερα ο Μαραθώνας.

Το κλίμα, το πνεύμα και το ήθος της Συμμαχίας και του Σπύρου Λιβαθινού, ενός ανθρώπου έντιμου και εργατικού, οργανωτικού, που έχει μάθει να ακούει, αλλά και να αφουγκράζεται, να δίνει βήμα στους συνεργάτες του και να αναδεικνύει τις ικανότητές τους , βάζοντας όταν χρειάζεται τα πράγματα στη θέση τους, είμαι σίγουρη, ότι θα βοηθήσει αποτελεσματικά, στη λύση των προβλημάτων του  Δήμου, αλλά και στην ανάδειξη και αναβάθμιση του ξεχασμένου, παραμελημένου, αλλά πανέμορφου Βαρνάβα.