Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σοφία Καραλευθέρη
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Το όνομα Σοφία Καραλευθέρη στο Μαραθώνα είναι ταυτισμένο με μια λέξη: Εθελοντισμός! υπογραμμίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Μια γυναίκα με πολυετή επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς των οικοδομών, του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών, η οποία διδάχτηκε από μικρό παιδί τις αξίες του εθελοντισμού, της προσφοράς στο συνάνθρωπο και της αλληλεγγύης.

Περνώντας όλα τα καλοκαίρια της ζωής της στον Μαραθώνα, επέλεξε να εγκατασταθεί μόνιμα (το 2000) στον τόπο που τη γέμιζε με συναισθήματα και αναμνήσεις από μικρό παιδί και να αφοσιωθεί στην υλοποίηση δράσεων και ενεργειών που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των συντοπιτών της.

Με την εμπειρία της στον επιχειρηματικό κόσμο και τη διάθεσή της για προσφορά στον συνάνθρωπο, η Σοφία Καραλευθέρη αποτελεί πολύτιμο στέλεχος της ομάδας αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, δίνοντας έμφαση στα προγράμματα κοινωνικών δομών του Δήμου, και θα είναι υποψήφια με το συνδυασμό μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Δεν είναι στις προθέσεις μου να απευθυνθώ σε σας με μια τυπική επιστολή που θα ακολουθεί τους «κανόνες»  του εκλογικού marketing, ούτε υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα μπορούσα να πω για μένα εκτός της εθελοντικής μου προσπάθειας τα τελευταία  πέντε χρόνια στον τόπο μας.

Το μόνο που, ίσως, μένει να απαντήσω είναι για ποιο λόγο αποφάσισα να εμπλακώ ενεργά στα κοινά, για ποιο λόγο βρίσκομαι σήμερα ενώπιων σας ως υποψήφια με το συνδυασμό  του Σπύρου Λιβαθινού.

Δεν είμαι πολιτικός για να μιλήσω με τυποποιημένες εκφράσεις και συνθήματα, που ακούγονται και γράφονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Επιπλέον, είμαι πολύ ρεαλίστρια, για να σας μιλήσω για οράματα, για μεγάλους και υψηλούς στόχους.

Τι είναι λοιπόν αυτό που με κάνει να θέλω να περάσω από τη θέση του «κριτή», στη θέση του «κρινόμενου»;

Είναι η ανάγκη να πάω ένα βήμα πιο πέρα από τις διαπιστώσεις.

Φτάνει αυτό; Κατέληξα στο συμπέρασμα πως όχι, δεν είναι αρκετό. Έχω ανάγκη να προσπαθήσω ενεργά και εκ των έσω.

Με την υποψηφιότητά μου μεταφέρω τη… μάχη που έδινα όλα αυτά τα χρόνια, την κοινή μας μάχη, σε ένα άλλο επίπεδο, από αιρετή θέση ευθύνης. Για να δυναμώσω τη φωνή μου, να συμβάλλω στη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας για τον τόπο, μιας νέας νοοτροπίας στην άσκηση τοπικής εξουσίας, μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας που ο Σπύρος Λιβαθινός και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ εξασφαλίζουν.

Δεν είναι δυνατόν να στηλιτεύεις μια κατάσταση, αλλά  να μην κάνεις τίποτα για να την αλλάξεις, περιμένοντας – εκ του ασφαλούς – να την αλλάξουν οι άλλοι για σένα.

Δεν ξέρω αν η εμπλοκή με την πολιτική με μετατρέπει αυτόματα σε πολιτικό. Αν συμβαίνει αυτό, τότε εγώ μιλάω για την πολιτική που ασκείται για τους πολίτες, για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τους καριερίστες της πολιτικής.

Σήμερα είμαι εδώ  διότι ο συνδυασμός  ΣΥΜΜΑΧΙΑ  υπό τον Σπύρο Λιβαθινό -έναν  δυναμικό, ανιδιοτελή  οικογενειάρχη με σπουδαία  πρότυπα και ιδέες , με πρόγραμμα για τον τόπο , με ήθος και ευγένεια, με προσωπικότητα, ένας  αθλητής που διέπρεψε, ένας  σοβαρός και έντιμος άνθρωπος που έχει αποδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του ότι είναι σε θέση να ηγηθεί, να συνθέσει, να εμπνεύσει – με έπεισε και με συνεπήρε!

Όλοι μαζί λοιπόν Συμμαχώντας  για  τον Μαραθώνα που όλοι  ονειρευτήκαμε!