Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κων. Κόλλιας
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Οι νέοι άνθρωποι του Γραμματικού στην πρώτη γραμμή της μάχης προκειμένου η δοκιμασμένη Κοινότητα να αποκτήσει το μέλλον και την προοπτική που της αξίζει τονίζει η ''Συμμαχία'' του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Γιος του «Δεητζή» Σπύρου Κόλλια και της Πόπης Ζεγγίνη και εγγονός του «Κωτσηκόλλια» και του Παπά Δημήτρη Ζεγγίνη, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας είναι ένας νέος με αξίες που έχουν στόχο τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο, τον αγώνα για την κοινωνία και τη διαχρονική προσπάθεια ανάδειξης του Γραμματικού.

Απόφοιτος του Τεχνικού Λυκείου Ραφήνας, ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, με εργασιακή εμπειρία στη ΔΕΗ Νέας Μάκρης και τον Δήμο Μαραθώνα, ο Κωνσταντίνος είναι ένας νέος με έντονη οικολογική ευαισθησία, πλούσια κοινωνική δραστηριότητα, όντας μέλλος του Συλλόγου Νεολαίας Γραμματικού και θα είναι υποψήφιος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,  

Κάθε φορά που περπατάω στα μονοπάτια του Γραμματικού πηγαίνοντας προς τις παραλίες  του Λιμνιώνα, της Αγίας Μαρίνας και του Σέσι, χαζεύω γύρω μου το παραμυθένιο φυσικό περιβάλλον με το οποίο μας έχει ευλογήσει ο Θεός και πάντα ψάχνω να βρω τους λόγους για τους οποίους το χωριό μας παραμένει εγκλωβισμένο στην αφάνεια και την εγκατάλειψη.

Ως λάτρης του ψαρέματος και του κυνηγιού έχω επισκεφτεί πολλές φορές όμορφες περιοχές της Ελλάδας με μαγευτικά τοπία και όταν επιστρέφω στο χωριό μου, εκτός από την ικανοποίησή μου έχω κι ένα αίσθημα λύπης. Γιατί οι περισσότερες μακρινές ορεινές κοινότητες που έχω γνωρίζει είναι πολύ πιο γνωστές στην Ελλάδα από το Γραμματικό μας.  Επειδή σε αυτές υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και σύγχρονες ιδέες που προβάλλουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής τους και προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Μεγάλωσα στην ταβέρνα του παππού μου, και μετέπειτα των γονιών μου, και γνωρίζω από πρώτο χέρι, ότι πριν από πολλά χρόνια οι επισκέπτες στο χωριό μας ήταν πολύ περισσότεροι από τους σημερινούς.

Σήμερα το Γραμματικό είναι, δυστυχώς, ταυτισμένο με τη λέξη «ΧΥΤΑ». Ακόμη και στα δρομάκια του, πιο συχνά ακούς τη λέξη «ΧΥΤΑ» από τη λέξη «καλημέρα».

Ναι, προφανώς και το έγκλημα που διαπράττεται στο Μαύρο Βουνό απειλεί ολόκληρη την περιοχή μας. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό πρόβλημα του Γραμματικού. Ακόμη κι αν καταφέρουμε να μη λειτουργήσει και να προστατεύσουμε το περιβάλλον που ζούμε, το Γραμματικό πρέπει επιτέλους να αφήσει πίσω του μια πολύχρονη περίοδο αδράνειας.

Περπατώντας στους δρόμους γύρω από την πλατεία αλλά και σε κάθε γειτονιά, κινδυνεύει καθένας να τραυματιστεί ή να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητό του.

Υπάρχουν αξιοθέατα στο χωριό που δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως τα παλιά μεταλλεία, η σιδηροδρομική γραμμή που φτάνει στον Λιμνιώνα και έχει εξαφανιστεί, βυζαντινά προσκυνήματα που θέλουν ακόμη περισσότερη φροντίδα για να αναδειχτούν, οι παραλίες μας που έχουν μαραζώσει και πρέπει να αξιοποιηθούν.

Αυτοί και άλλοι πολλοί λόγοι που έχουν σχέση με το περιβάλλον με κάνουν να θέλω να κατέβω υποψήφιος για πρώτη φορά.

Με το πρόβλημα του ΧΥΤΑ υπάρχουν πιο καταρτισμένοι άνθρωποι από εμένα να ασχοληθούν. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα τους στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ωστόσο, το δικό μου στοίχημα είναι να δώσουμε στο Γραμματικό την αίγλη που του αξίζει. Να φέρουμε ξανά επισκέπτες στο χωριό μας. Να το ομορφύνουμε, να το φωτίσουμε, να αναδείξουμε κάθε σπάνια ομορφιά του, δημιουργώντας κίνητρο σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής να το έχει σαν προορισμό του για το Σαββατοκύριακο.

Να ξεναγήσουμε φυσιολατρικούς συλλόγους της χώρας μας σε κάθε όμορφη μεριά του.

Έτσι θα αποκτήσει ξανά ζωή η Κοινότητά μας. Ίσως έτσι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ώστε να μη φεύγουν νέα παιδιά σε άλλους Δήμους για αναζήτηση εργασίας. Η επόμενη μέρα του Γραμματικού πρέπει να περνάει από την ανάδειξη και την τουριστική προβολή του.

Χρειάζεται πολύ σκληρή και ομαδική προσπάθεια. Γι’ αυτό θέλησα να βρίσκομαι ως υποψήφιος σύμβουλος στο Τοπικό Συμβούλιο, ως μέλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ δίπλα στον Σπύρο Λιβαθινό. Γιατί είναι  άνθρωπος που ανδρώθηκε μέσα στον σκληρό και απαιτητικό κόσμο του πρωταθλητισμού και γνωρίζει από μικρό παιδί την αξία της ομάδας και τη δύναμη του «εμείς».

Όλοι μαζί οφείλουμε – και πρέπει – να βοηθήσουμε να αλλάξει ο τόπος μας!