iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ο Αδάμ Μεγαγιάννης
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Έχουν περάσει 152 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που ο πρώτος Μεγαγιάννης εγκαταστάθηκε στην Ανατολή Νέας Μάκρης τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Ο Αδάμ Μεγαγιάννης ανήκε στους πρώτους Σαρακατσάνους που το 1867 αποτέλεσαν τους αρχικούς κατοίκους της περιοχής, έξι δεκαετίες πριν εμφανιστούν οι πρόσφυγες από το Λιβίσι και τη Μάκρη της Μικράς Ασίας που ίδρυσαν τη μετέπειτα Κοινότητα.

Σήμερα το όνομα Αδάμ Μεγαγιάννης εξακολουθεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ανατολή, με τον εγγονό να κουβαλά την κληρονομιά του παππού του και την οικογενειακή ταβέρνα «Ο Τσέλιγκας» να αποτελεί σύμβολο της περιοχής από το 1963!

Οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, ο Αδάμ Μεγαγιάννης διαθέτει σημαντική εμπειρία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη διοίκηση του Δήμου (έχοντας θητεύσει στα έδρανα τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου) και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Τα παρατάς ή συνεχίζεις να παλεύεις; Μένεις πιστός στις αξίες και στις αρχές σου ξεπερνώντας την απογοήτευση που βίωσες, ή λιποτακτείς; Ερωτήματα που βασάνιζαν τη σκέψη μου εδώ και πολλούς μήνες από τη στιγμή που υπέβαλλα την παραίτησή μου από τη δημοτική αρχή, για λόγους αξιοπρέπειας.

Δίνοντας αγώνα στα κοινά του τόπου μας από το 2006, έχοντας αποκτήσει πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχοντας υπηρετήσει 38 μήνες την τελευταία πενταετία το Δήμο (16 εθελοντικά και 22 ως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών), είχα στο μυαλό μου πάντα μια και μοναδική αποστολή: Να βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ τον κόσμο για το καλό του τόπου μας!

Υπηρετώντας σε έναν Δήμο που κατέρρεε από τους πρώτους μήνες που έσκασε και στα δικά μας χέρια η «φούσκα Ψινάκη», είχα δύο δρόμους να επιλέξω: Ο πρώτος ήταν να τα παρατήσω, να παραδώσω τους τομείς ευθύνης μου και να προστατεύσω και τον εαυτό μου από την πλήρη ανυπαρξία του δημάρχου και την εν τη γενέσει διάλυση του συνδυασμού με τον οποίο εκλέχτηκα. Ο δεύτερος ήταν αυτός της αντοχής και της ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου και τους πολίτες του Δήμου που μας εμπιστεύτηκαν μια αποστολή. Ένας δρόμος δύσκολος που σε έφερνε αντιμέτωπο με την απόλυτα δικαιολογημένη κατακραυγή της τοπικής μας κοινωνίας. Ένας δρόμος που επέλεξα να ακολουθήσω μέχρι να ξεπεραστούν τα όρια αντοχής μου!

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα συναισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης που έχουν κυριεύσει τους πολίτες του Δήμου μας. Έχοντας μεγαλώσει από μικρό παιδί και έχοντας δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στη Νέα Μάκρη από το 1978, γνωρίζω ότι η τελευταία δεκαετία υπήρξε η χειρότερη για την πόλη μας.

Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που το 2014 η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων λάβαμε την απόφαση να δώσουμε τέλος στην πολυετή αδράνεια που είχε περιέλθει ο Δήμος μας. Η απόφαση ήταν σωστή, η επιλογή του προσώπου καταστροφική.

Γιατί βρίσκομαι στο πλευρό του Σπύρου Λιβαθινού; Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής: Όταν τους πρώτους μήνες της θητείας μας, το Δημαρχείο βρισκόταν σε πλήρη διάλυση και τόσο ο Ψινάκης, όσο και οι συνεργάτες του ήταν εξαφανισμένοι, ο Λιβαθινός βρισκόταν κάθε μέρα στο γραφείο του να παλεύει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, να μάχεται να εξυπηρετήσει όποιον πολίτη ζητούσε απεγνωσμένα να ακουστεί το πρόβλημά του, να προτείνει και να φέρνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα του Δήμου και να πέφτει πάνω σε ένα τείχος προκλητικής αδιαφορίας.

Βλέποντας, λοιπόν, τον καθημερινό αγώνα του σκεφτόμουν πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στον Δήμο μας αν ήταν Δήμαρχος ο Λιβαθινός και όχι ο Ψινάκης. Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στην πόλη μας αν είχαμε έναν Δήμαρχο να ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό του τόπου. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και οι τότε σκέψεις μου πήραν σάρκα και οστά. Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, να απουσιάζω από το πλευρό του. Το χρωστώ στην πόλη μου, το χρωστώ στους συμπολίτες μου, το χρωστώ στην οικογένειά μου! Τους χρωστώ να στηρίξω έναν Δήμαρχο που ξέρω ότι θα φέρει ξανά στον τόπο μας το χαμόγελο και την περηφάνια!