iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ο Μιχάλης Βρεττάκος
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Η παιδεία, τα παιδιά μας, το μέλλον μας! Όσο κυλούν οι μέρες προς τις εκλογές του Μαΐου, ολοένα αυξάνεται η επιθυμία των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, να συμμετάσχουν σε μια σύγχρονη και διαφορετική πρόταση για το αύριο του τόπου μας τονίζει η ''Συμμαχία'' του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Και για όλους εμάς στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι σκέψεις και οι ιδέες μας βρίσκουν συνοδοιπόρους ανθρώπους των γραμμάτων και της εκπαίδευσης, οι οποίοι με την εμπειρία τους εμπλουτίζουν με γνώση το αναπτυξιακό πρόγραμμα του συνδυασμού μας αναφορικά την Παιδεία του Δήμου μας.

Ο Μιχάλης Βρεττάκος είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Στατιστική, με θητεία στο Υπουργείο Παιδείας και στον Ο.Ε.Ε.Κ., επί σειρά ετών ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και καθηγητής στο Λύκειο Μαραθώνα μέχρι το 2015.

Μόνιμος κάτοικος Μαραθώνα από το 2012, ο Μιχάλης εντάσσεται στις ομάδες αναπτυξιακού προγραμματισμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που αφορούν τους τομείς της Παιδείας και του τοπικού σχεδιασμού της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα και θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Το ενδιαφέρον για το μέλλον του Δήμου που εργάστηκα ως εκπαιδευτικός και επέλεξα να ζήσω μόνιμα με την οικογένειά μου, ήταν αυτό που με οδήγησε στα γραφεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Μέσα από συζητήσεις που πραγματοποίησα με καλούς φίλους και συνυποψηφίους, διέκρινα την ελπίδα να ξεπηδά μέσα από τα λόγια τους. Έβλεπα απέναντι μου ανθρώπους που δεν προσπαθούσαν να με πείσουν να τους ψηφίσω, αλλά ανθρώπους ενθουσιασμένους για την προσπάθεια που συμμετείχαν.

Κατόπιν της δικής τους προτροπής και ενθάρρυνσης, συναντήθηκα με τον Σπύρο Λιβαθινό, ο οποίος μου εξήγησε τη φιλοσοφία της Συμμαχίας, ανέπτυξε το όραμά του και τον τρόπο υλοποίησής αυτού. Είχα τη δυνατότητα να ανταλλάξω απόψεις με τους στενούς του συνεργάτες, να κατανοήσω με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο του συνδυασμού για την επόμενη μέρα του Δήμου μας και δεν σας κρύβω ότι η προσδοκία για κάτι διαφορετικό στον τόπο μας, γιγαντώθηκε σιγά – σιγά και στο δικό μου μυαλό. Επιτέλους, μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον τόπο. Αποφασισμένοι. Δραστήριοι. Συνεργατικοί και ομαδικοί. Βάσει αυτών, δέχθηκα με χαρά την πρόσκληση συμμετοχής στη Συμμαχία.

Με τις όποιες ικανότητες, δυνατότητες και εμπειρία διαθέτω, θα αγωνιστώ μέσα από την ομάδα για το καλό του τόπου μας. Ας συνταχθούμε όλοι με τη Συμμαχία, μακριά από στενά, ιδιοτελή ατομικά συμφέροντα.

  • Για το κοινό καλό.
  • Για να αναδειχθεί ο Δήμος μας.
  • Για να διορθώσουμε λάθη και να καλύψουμε κενά τόσων χρόνων κακοδιαχείρισης.

Έχοντας επαφή με τον Μαραθώνα από το 2000 και κατοικώντας κατ’ επιλογήν, πλέον, μόνιμα από το 2012, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, τόσο με την ιδιότητα του κατοίκου αλλά και του εκπαιδευτικού στο Λύκειο του Μαραθώνα, ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της πλειοψηφίας των πολιτών της περιοχής, ο Δήμος μας μαραζώνει εμπορικά, απογυμνώνεται από υπηρεσίες και πάσχει στον τομέα της εκπαίδευσης. Όλοι μαζί ας δώσουμε τον αγώνα τον καλό. Ας υπερκεράσουμε την αδιαφορία και αντιλήψεις παρωχημένες που αποτελούν τροχοπέδη για την πρόοδο.

Να δώσουμε το βάρος στην εκπαίδευση που είναι το μέλλον του τόπου, το μέλλον των παιδιών. Η γνώση είναι δύναμη. Ας δημιουργήσουμε υποδομές, ευκαιρίες για όλους.

Ας προβάλλουμε την ιστορία και το κάλλος του τόπου.

Ας δώσουμε ζωή στον Μαραθώνα, γιατί το αξίζει.