iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Ο Αναστάσιος Κιούσης
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Ο Αναστάσιος Κιούσης υπήρξε εξ αρχής ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους δημιουργίας της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, τονίζει η επίσημη ιστοσελίδα του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Γέννημα – θρέμμα κάτοικος του Γραμματικού, αποτέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του συνδυασμού από την πρώτη μέρα της γέννησής του και συμβάλλει με τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις του στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού σχεδίου της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Μαραθώνα.

Πατέρας δύο παιδιών, απόστρατος Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, υπηρέτησε 25 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις και θα είναι υποψήφιος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΙΟΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Όταν πριν από μερικούς μήνες ξεκινήσαμε στο πλευρό του Σπύρου Λιβαθινού τη δύσκολη και απαιτητική προσπάθεια χτισίματος ενός συνδυασμού που θα παρουσίαζε στην τοπική μας κοινωνία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διοίκησης του Δήμου Μαραθώνος, δεν είχα κανένα σκοπό να θέσω υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές. Ήταν, άλλωστε, κάτι που δεν υπήρχε στο μυαλό μου ούτε ως σκέψη.

Εξ αρχής είχα δημοσιοποιήσει την επιλογή μου να στηρίξω έναν άνθρωπο τον οποίο γνώρισα τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια όπου ήταν παρών σε κάθε συγκέντρωση κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ. Γι’ αυτό, άλλωστε, αποτέλεσα και ένα από τα 16 ιδρυτικά μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Ζώντας, όμως, το τελευταίο τρίμηνο την προσπάθεια, την οργάνωση και τη μεθοδικότητα του Σπύρου Λιβαθινού και των συνεργατών του, η επιθυμία μου να υποστηρίξω το συνδυασμό μετατράπηκε σε φλόγα δημιουργίας και ακόμη πιο ενεργής συμμετοχής σε κάτι πραγματικά σύγχρονο και ελπιδοφόρο που γεννιέται στον τόπο μας.

Σε ολόκληρο το Δήμο μας και ιδιαίτερα στο Γραμματικό και τον Βαρνάβα έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε στην ύπαρξη μιας δημοτικής αρχής που δεν θα μας αντιμετωπίζει ως ξένους στο ίδιο μας το σπίτι. Οι δύο Κοινότητες παλεύουν μόνες τους για τα αυτονόητα από την αρχή του Καλλικρατικού Δήμου, βιώνοντας καθημερινά τι σημαίνει εγκατάλειψη.  Με ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο που στην ουσία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το χωριό μας. Δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευτούμε ανθρώπους που εκλέγονται οι ίδιοι εδώ και 30 χρόνια. Αυτά που έδωσαν, είναι αυτά που έχει εισπράξει ο τόπος και με αυτά ζούμε καθημερινά ως κατάλοιπα της πολιτικής τους.

Δεν μπορώ να εμπιστευτώ πάλι τα παλιά και αποσαθρωμένα υλικά για να φτιάξουν τον τόπο που οι ίδιοι οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Και η απόφασή μου είναι συνειδητή.

Ο Λιβαθινός διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούσα σε έναν υποψήφιο Δήμαρχο. Είναι έντιμος, αγωνιστής και οραματιστής. Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη, ήταν δίπλα στον δημότη με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτά αυτιά, πιστεύοντας πάντα στη συνεργασία. Γι αυτό και δεν με εξέπληξε που αποφάσισε να ονομάσει το συνδυασμό του ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Πιστεύει στο μαζί και όχι στο μόνος του και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Γιατί ως σύνολο μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Και να στηρίξουμε μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ που πρεσβεύει το νέο και όχι το φθαρμένο.