Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ιάκωβος Λοράνδος
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Για να μπορέσει ο Βαρνάβας να βγει από το καθεστώς της απομόνωσης που βρίσκεται εδώ και χρόνια και να μπορέσει να αναδειχτεί ως νευραλγικό κύτταρο του Δήμου Μαραθώνος, θα πρέπει κάθε μέλος της τοπικής του κοινωνίας είτε να ηγηθεί, είτε να συμμετέχει σε μια οργανωμένη προσπάθεια αναγέννησής του τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Ο Ιάκωβος Λοράνδος είναι ένας επιχειρηματίας που ουδέποτέ του είχε ασχοληθεί με τα κοινά μέχρι σήμερα. Κάτοχος εγκύκλιων σπουδών στο Saint Paul, απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Κοζάνης, διαθέτει μακριά διαδρομή εμπειριών και γνώσης στο χώρο της βιομηχανίας και του εμπορίου, ενώ από το 1994 είναι ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρίας που είχαν ιδρύσει ο πατέρας του και ο παππούς του το 1950.

Είναι σύζυγος της Χαράς Ασημακοπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και δύο εγγόνια, και θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα.

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΛΟΡΑΝΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Διάλεξα από επιλογή με την οικογένειά μου, να αγοράσω το 2000 οικόπεδο στον Βαρνάβα, όπου μετά από αρκετές περιπέτειες, μας αξίωσε ο Θεός, το 2011 να εγκατασταθούμε μόνιμα. Βιώνοντας τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, δεδομένου ότι η σύζυγος μου το 2014 εξελέγη πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και σε αυτές τις εκλογές  επέλεξε να είναι υποψήφια για το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισα καθ’ υπέρβαση για εμένα να θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές από την τιμητική θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα.

Χρησιμοποιώ τον όρο «καθ’ υπέρβαση», γιατί όσοι με γνωρίζουν πίστευαν ότι ποτέ δεν θα βαδίσω στα συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά μονοπάτια. Γιατί το πράττω;

Πρώτον, για να στηρίξω με τη δουλειά μου τον Άνθρωπο Σπύρο Λιβαθινό, τον οποίο γνώρισα από κοντά την τελευταία πενταετία και είχα τη δυνατότητα να εκτιμήσω το ήθος και την ποιότητά του. Ήξερα από τα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ότι ήταν ένας από τους μετρημένους στα δάκτυλα σοβαρούς αθλητές. Γνωρίζοντάς τον από κοντά διαπίστωσα εκτός από το ποιόν του χαρακτήρα του και τις ικανότητες που απαιτεί να διαθέτει ο Δήμαρχος κάθε σύγχρονης πόλης.

Δεύτερον, γιατί αν θέλουμε να δώσουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, δεν θα το καταφέρουμε αν εμείς οι ίδιοι δεν δράσουμε, δε βοηθήσουμε, δε συμβάλλουμε σε μια οργανωμένη και τεχνοκρατική προσπάθεια, όπως αυτή της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Σας καλώ όλους να συμπαραταχθείτε μαζί μας, για να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο της περιοχής μας.