Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δ. Τσακυργιάννης
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Με ρίζες από τις οικογένειες Τσακυργιάννη, Καραγιάννη και Καραγεωργίου. Τρεις οικογένειες που σηματοδοτούν την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων της Μικράς Ασίας και τη γέννηση της Νέας Μάκρης., τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά, οι απόγονοί τους έχουν την ίδια θέληση και την ίδια αποφασιστικότητα για ένα καλύτερο αύριο και για μια ζωή που θα ξεπερνά κάθε εμπόδιο.

Γιος του Κυριάκου Τσακυργιάννη, ο Δημήτρης Τσακυργιάννης έχει συνδέσει ολόκληρη τη ζωή του με τη Νέα Μάκρη, τον αθλητισμό και την προσπάθεια πολύπλευρης προόδου της γενέτειράς του. Έχοντας γράψει τη δική του ιστορία στα γήπεδα της Αττικής ως ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’80 και του ’90 (φορώντας τη φανέλα του Εθνικού Νέας Μάκρης, της Μάχης Μαραθώνα και της Τριγλίας Ραφήνας), άφησε το στίγμα του στον αθλητισμό της Νέας Μάκρης, ιδρύοντας τις πρώτες ποδοσφαιρικές ακαδημίες στον Δήμο (αυτές του Εθνικού Νέας Μάκρης το 1993), ενώ αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ΑΠΣ Μιλτιάδης.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής επιχείρησης  για τριάντα χρόνια, γνώστης των δυνατοτήτων τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, με εμπειρία στο Χρηματιστηριακό Κλάδο έχοντας αποκτήσει Πιστοποίηση Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με πολύπλευρες κοινωνικές δραστηριότητες.  Εθελοντής αιμοδότης, μέλος του Συλλόγου Μακρηνών Λιβισιανών και Γραμματέας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Μαραθώνος, ο Δημήτρης Τσακυργιάννης θα είναι υποψήφιος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΚΥΡΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Στο δρόμο προς τις εκλογές του Μαΐου, οφείλουμε όλοι μας να αναλογιστούμε τι ακριβώς συνέβη στον τόπο μας πριν από πέντε χρόνια. Την Άνοιξη του 2014, υπήρξα ένας από τους ανθρώπους που αντιστάθηκα στη λαίλαπα Ψινάκη. Το έπραξα απόλυτα συνειδητά, καθώς ο λόγος και η παρουσία του στα ΜΜΕ δεν μου ενέπνευσε καμία εμπιστοσύνη και τον έκρινα τελείως ακατάλληλο για να διοικήσει το Δήμο μας.

Πολλοί με ρωτούν γιατί επέλεξα στις φετινές εκλογές να υποστηρίξω υποψήφιο Δήμαρχο που βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Ψινάκη και όχι έναν ντόπιο. Η απάντηση είναι απλή:

Κακά τα ψέματα. Κανένας δεν μας φόρτωσε με το ζόρι τον Ψινάκη στο Δήμο μας. Η φθορά από την πολύχρονη προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν εκείνη που άνοιξε το δρόμο για να εμφανιστεί το θλιβερό φαινόμενο «Ψινάκης» στην περιοχή μας. Και το 2014 τα προβλήματα στο Δήμο μας ήταν τεράστια. Ο κόσμος αναζητούσε υποψήφιο Δήμαρχο για διέξοδο και λύσεις.

Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά δεν είμαστε κριτές, αλλά κρινόμενοι. Μοναδικοί μας κριτές είναι οι συμπολίτες μας. Αυτοί θα αξιολογήσουν ποιοι υποψήφιοι του Ψινάκη αποστασιοποιήθηκαν άμεσα, του αντιστάθηκαν και κυνηγήθηκαν από τον ίδιο και τους συνεργάτες του και οι πολίτες θα αξιολογήσουν ποιοι ήταν εκείνοι που έπαιξαν το παιχνίδι ενός επικίνδυνου, για τον τόπο μας, Δημάρχου, εξυπηρετώντας προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.

Σε ότι αφορά τη ρητορική περί ντόπιου Δημάρχου, απλά τη χαρακτηρίζω εξωπραγματική και απαράδεκτη το 2019 για το Δήμο μας και τους κατοίκους του.

Επειδή είμαι από τους ανθρώπους που γνώρισα (λόγω της μακροχρόνιας ενασχόλησής μου με τον τουρισμό) μεγάλο αριθμό παραθεριστών που αγάπησαν τον τόπο μας σε τέτοιο βαθμό που τελικά τον επέλεξαν ως μόνιμη κατοικία τους, μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Μαραθώνα αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη και σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Ο διαχωρισμός γηγενών – μέτοικων προσβάλλει τη συνοχή της κοινωνίας μας. Δεν μπορεί το δικό μου παιδί που είναι γηγενής να θεωρείται περισσότερο ντόπιος από ένα παιδί οικογένειας που εγκαταστάθηκε στον τόπο τις δεκαετίες του ’70, ’80, του ’90.

Νιώθω περήφανος, λοιπόν, που βρίσκομαι στο πλευρό ενός υποψηφίου Δημάρχου που δεν κρεμάει ταμπέλες, ούτε στους υποψήφιους, ούτε στους πολίτες, ούτε καν στους «αντίπαλους» συνδυασμούς.

Σε μια περίοδο που μοναδικό κριτήριο της ψήφου μας πρέπει να είναι το αύριο του Δήμου και όχι η εκδίκηση ή η τιμωρία, αισθάνομαι ότι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Σπύρου Λιβαθινού είναι αυτή που μπορεί να σηματοδοτήσει την αναγέννηση του τόπου μας.

Ένας υποψήφιος Δήμαρχος άφθαρτος (άρα και χωρίς υπόγειες δεσμεύσεις) που διαθέτει γρήγορα και ουσιαστικά αντανακλαστικά στην επίλυση προβλημάτων, που έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς με τους οποίους είναι απαραίτητο να συνεργάζεται ένας Δήμος, ένας άνθρωπος γαλουχημένος με τις αρχές του πρωταθλητισμού: Πειθαρχημένος, υπομονετικός, οργανωτικός, με προσήλωση στο στόχο του.

Μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου καθημερινά άκουγα για προβλήματα της περιοχής και έβλεπα ότι οι αποτελεσματικές λύσεις ερχόντουσαν με την άμεση ανταπόκριση, την καλή οργάνωση και τη σκληρή δουλειά.

Αυτές τις αρχές έχω μάθει να υπηρετώ και γι’ αυτές θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό του Σπύρου Λιβαθινού, ως μέλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.