iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

H Bασιλική Σταμούλη
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στο χώρο του τουρισμού, με εξειδίκευση στη Ναυτιλία (Επιβατικών Πλοίων και Κρουαζιερόπλοιων σε Ελλάδα, Βραζιλία, Ευρώπη, Αμερική), την ανάληψη ηγετικών θέσεων στην υλοποίηση αναπτυξιακού πρότζεκτ, η Βασιλική Βίβιαν Σταμούλη έρχεται να προστεθεί στην ομάδα αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το δυναμικό του συνδυασμού μας με φόντο την αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου Μαραθώνος.

Έχοντας σπουδάσει ως Οικονομικός Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού, απόφοιτος κύκλου σπουδών σωστικών και πυροσβεστικών μέσων Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Kάτοχος Πιστοποιητικών Διεθνούς Σύμβασης STCW/Υπουργείο Ναυτιλίας Κέντρο Επιμορφώσεως Στελεχών Ε.Ν.ΚΕΣΕΝ, A-V/2 , A-V3 (Ministry of Mercantile Marine, Merchant Marine Officers Training Center KESEN) κ.α. η Βίβιαν είναι ένας άνθρωπος που διευρύνει καθημερινά τους ορίζοντές της.

Βραβευθείσα απόφοιτος στο τμήμα Σκηνοθεσίας  Ανωτάτης Σχολής Κινηματογράφου Λ.Σταυράκου H.C.T.S.S, κάτοχος  πρώτου βραβείου Σκηνοθεσίας στο 4ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών Σπουδαστών και κάτοχος αδείας και πολύτιμης εμπειρίας αεροσυνοδού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Βασιλική Βίβιαν Σταμούλη θα είναι υποψήφια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως αξιωματικός ακολουθώ έναν κώδικα τιμής που μου επιτρέπει να κάνω την υπέρβαση και να αναζητώ τον επαναπροσδιορισμό των Ελληνικών Αξιών όπως της οικογένειας, της παιδείας, του ήθους και της ειλικρίνειας. Αυτά και άλλα πολλά ήταν ο πρώτος λόγος που δέχτηκα την τιμητική πρόταση του κυρίου Λιβαθινού να σταθώ δίπλα του και τον ευχαριστώ.

Επειδή όμως έφτασε η ώρα μηδέν για τον Δήμο μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, θα παραθέσω ενδεικτικά απόψεις και προτάσεις(θα ακολουθήσει εκτενέστερο πλάνο) που είμαι σίγουρη πως θα βρουν σύμφωνους πολλούς από σας.

Θα ξεκινήσω με την Παιδεία που θεωρώ τη βάση του πολιτισμού και την μήτρα της οικογένειας. Κανένας Δήμος, καμία κοινωνία δεν θα ευδοκιμήσει αν δεν εξασφαλιστεί η σωστή παιδεία, διότι διαφορετικά θα επικρατήσει το χάος. Ένα χάος που βιώνουμε καθημερινά σήμερα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε. Πρέπει να κατανοήσουμε, ωστόσο, ότι δεν θα βάλουμε τέλος στο χάος με κακεντρεχείς στάσεις, απαισιοδοξία, αρνητισμό και ωχαδερφισμό, ούτε θα σταματήσει από έναν άνθρωπο ΑΛΛΑ από όλους μας.

Ένας για όλους και όλοι για έναν. Όπως έχει αποδείξει η Ιστορία μας κανένα από τα σημαντικά μας επιτεύγματα δεν θα είχε υλοποιηθεί αν δεν είχαμε τον κατάλληλο ηγέτη που γνωρίζει πώς να αξιοποιήσει τα στελέχη του. Οπότε, ο ρόλος της παιδείας είναι να καταλαβαίνουμε πως πρέπει να τεθεί σε λειτουργία η αξιοκρατία σε όποιον συνδυασμό κερδίσει στις εκλογές και να εκτιμήσουμε ποιος Δήμαρχος θα είναι αυτός που θα διανείμει υπεύθυνες θέσεις στους γνωσιακά, εμπειρικά και ηθικά αρμόδιους ώστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους για το κοινό συμφέρον.

Σχολεία: Κτηριακές και διδακτικές ελλείψεις, υπεράριθμα τμήματα, δωρεάν υγιεινά γεύματα, υγιεινή και ασφάλεια, αποτροπή κρουσμάτων σχολικής βίας, μαθήματα πυρασφάλειας και ασκήσεις σε περίπτωση σεισμού, νεωτεριστικές προτάσεις. Όλα πρέπει οπωσδήποτε να τεθούν υπό επανεξέταση.

Υγεία: Ένα ακόμα θέμα που δεν πρέπει να παίζουμε. Τομείς όπως αναβάθμιση ή ακόμα και ανέγερση νοσοκομείου, ιατρικός τουρισμός, σεμινάρια, παροχές ΑΜΕΑ, εθελοντές ιατροί, οίκοι ευγηρίας, έρευνες, ιατροί στα σχολεία, ανταλλαγές φοιτητών κα. πρεσβεύουν σε κάθε εκσυγχρονισμένο  Δήμο, στάση και φιλοσοφία ζωής!

Αστυνομία και πολιτική προστασία: Ασφάλεια για όλους! Άλλωστε μην ξεχνάμε πως οι τουρίστες επιλέγουν τους ταξιδιωτικούς τους προσδιορισμούς με βάση την ασφάλεια και η Ελλάδα μας είναι ακόμα ένας από αυτούς. Ας κάνουμε και τον δήμο Μαραθώνα Νο1 προορισμό! Ποιός δεν το θέλει;

Ύδρευση: Το νερό είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και όχι προϊόν εκμετάλλευσης. Τραγικά περιστατικά διακοπών ύδρευσης στα Δικαστικά και σε άλλες περιοχές. Τραγελαφικές αναδρομικές χρεώσεις κατά προσέγγιση λόγω ανεπάρκειας προσωπικού καταμέτρησης; Νομίζω ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά.

Δρόμοι, λακκούβες, πλημμύρες και ασφαλτοστρώσεις: Μάλλον θα χρειαστούμε το νοσοκομείο που λέγαμε πιο πάνω… δυστυχώς.

Ανεργία: Γιατί; Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, εμείς γιατί να τις διώχνουμε; Μήπως χρειαζόμαστε χρηματοδοτήσεις και ένα μελετημένα επανδρωμένο γραφείο-τμήμα ΕΣΠΑ να  ξεμπλοκάρει αγρότες, επιχειρηματίες και γενικά το σύνολο της κοινωνίας μας;

Ο ρόλος της γυναίκας: Ανεξάντλητο και ζωτικό! Εργαζόμενη/άνεργη, σύζυγος/διαζευγμένη, βιολογική μητέρα/μητέρα μέσω υιοθεσίας, επιστήμονας/ανειδίκευτη, όλες αποκτούν νέους ρόλους και νέους ορίζοντες. Η γυναίκα πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο, σε νευραλγικές θέσεις, ανταγωνιστική και ασπροπρόσωπη στο φάσμα των εργασιακών προσδοκιών. Η γυναίκα νιώθει τις ανάγκες του πολίτη, έχει μία άλλη αίσθηση της πραγματικότητας και της σκληρής επιβίωσης. Πολλά τα παραδείγματα γυναικών που ανέτρεψαν στερεότυπα και οδήγησαν στην οικονομική ευημερία. Το μόνο που χρειάζεται μία γυναίκα είναι αλληλεγγύη!

Πυρόπληκτοι: Πολύ λεπτό και ευαίσθητο κεφάλαιο, χρήζει ιδιαίτερη ανάλυση, σεβασμό και λύσεις.

Ατελείωτος ο θεματικός καμβάς συζητήσεων που ευελπιστώ να μου δώσετε την ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε μαζί μέσα από την αξία της ακρόασης που με διακρίνει και την προσιτή μου διάθεση να βοηθήσω όπου μπορώ.

Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή δύναμη και καλή επιτυχία.