iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Η Δάφνη Μπαλατσούρα
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Ένας νέος άνθρωπος που λατρεύει τα ταξίδια, καθώς πιστεύει ότι διευρύνουν τους ορίζοντες και σε φέρνουν σε άμεση επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους, κουλτούρες, πολιτισμούς.

Ένα κορίτσι που προσπαθεί από μικρή ηλικία να επεκτείνει διαρκώς τις γνώσεις της – και στον τομέα της εκπαίδευσης – με πολλά υποσχόμενες συνεργασίες με ιδιωτικούς φορείς, σημειώνει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Η Δάφνη Μπαλατσούρα έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Βαρνάβα Αττικής, ενώ διατηρεί στενούς πολυετείς δεσμούς με τη Νέα Μάκρη. Είναι απόφοιτος του ΙΒ (International baccalauréat) από το σχολείο του Κωστέα Γείτονα, οικονομολόγος με πτυχίο από το οικονομικό επαγγελματικό επιμελητήριο του Παρισιού, ενώ έχει παρακολουθήσει το οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Gestion et économie) καθώς και το τμήμα  του Agricultural Business (Αγροτική οικονομία και ανάπτυξη) του πανεπιστημίου VHL στην Ολλανδία και μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση που διαθέτουν οι γονείς της στον τομέα των θερμοκηπίων καλλιεργειών και του εμπορίου αγροτικών προϊόντων.

Η Δάφνη Μπαλατσούρα αποτελεί στέλεχος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στους τομείς της τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης και θα είναι υποψήφια του συνδυασμού μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες δημότες,

Αισθάνομαι, αρχικά, την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κύριο Λιβαθινό για την ευκαιρία που μου δίνει για μία δημιουργική συνεργασία και κοινή πορεία στα δημοτικά δρώμενα. Πάντα είναι αναζωογονητικό και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να γίνεσαι στέλεχος μιας ομάδας, τα μέλη της οποίας διαθέτουν ανησυχίες και όραμα ανάλογα με τα δικά σου.

Όντας γέννημα θρέμμα της περιοχής και καθώς οι γονείς μου διατηρούσαν για είκοσι συναπτά έτη την οικογενειακή μας επιχείρηση εδώ, δεν μπορώ παρά να αγαπώ τον τόπο που μεγάλωσα και να θέλω να τον δω να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο.

Αποφάσισα λοιπόν, να θέσω υποψηφιότητα καθώς ταυτίστηκα με τις σκέψεις και το ολοκληρωμένο σχέδιο του κυρίου Λιβαθινού, την πίστη του και την θέληση του για ένα καλύτερο αύριο σε έναν τόπο όπου έχει να αναδείξει ιστορία, πολιτισμό και ομορφιά.

Σε έναν τόπο όπου οι νέοι άνθρωποι μπορούμε να αποτελέσουμε τη συνέχεια και την εξέλιξη των οικογενειακών επιχειρήσεων της περιοχής, να γίνουμε η δύναμη για καινούργια επιτεύγματα και η θέληση για έναν αέρα αλλαγής.

Παρά το νεαρό της ηλικίας μου, ασχολήθηκα από νωρίς με την οικογενειακή επιχείρηση των γονέων μου και ευτυχώς μου έμαθαν να αγωνίζομαι πάντα και να προσπαθώ να ξεπερνώ τα εμπόδια αναζητώντας πάντα εναλλακτικές λύσεις εξέλιξης. Από την οικογένειά μου έμαθα, ότι η γνώση και η εξέλιξη των ανθρώπων δεν σταματά ποτέ!

Έχοντας λοιπόν στη ζωή μου τη συγκεκριμένη συμβουλή ως αρχή, πιστεύω ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους και τις αξίες μας, θέτοντας τον πήχη πιο ψηλά στις συλλογικές προσδοκίες για το καλό των επιχειρήσεων, του τόπου αλλά και της κοινωνίας μας. Ο Δήμος μας αυτή την στιγμή δυστυχώς βρίσκεται σε μια πολύ δυσμενή θέση και το μόνο που έχουμε να κάνουμε όλοι μας είναι να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε αλλά και να βοηθήσουμε την τοπική μας κοινωνία στο μέγιστο.

Και ο μόνος δρόμος για να το πράξουμε, είναι μέσω της ενεργούς συμμετοχής μας στα κοινά!