iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Η Ιωάννα Κορομηλά
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Παραλία Mαραθώνα! Ένας παραμελημένος πνεύμονας ανάπτυξης ολόκληρης της τοπικής οικονομίας του Δήμου Μαραθώνα, που πρέπει να αξιοποιηθεί, να εκσυγχρονιστεί και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τα όνειρα των κατοίκων του σημειώνει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Η Ιωάννα Κορομηλά έχει ταυτίσει τη ζωή της από τα παιδικά της χρόνια με τη συγκεκριμένη περιοχή. Ζώντας ως παραθεριστής από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και μόνιμη κάτοικος από το 1989, βλέπει τον τόπο που αγάπησε να πέφτει θύμα της ελεύθερης πτώσης του Δήμου μας και επιλέγει να αναλάβει ενεργό ρόλο για τη σωτηρία του, θέτοντας για πρώτη φορά υποψηφιότητα σε δημοτικές εκλογές.

Κάτοχος πέντε πτυχίων κομμωτικής, μητέρα δύο παιδιών και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Τύμβου Μαραθώνα, η Ιωάννα Κορομηλά θα είναι υποψήφια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την Παραλία του Μαραθώνα ήμουν μικρό παιδί. Σήμερα είμαι μητέρα δύο γιων και πολλές φορές συγκρίνω τις εικόνες που αντικρίζουν τα δικά τους μάτια, με τις αντίστοιχες που έβλεπα εγώ, όταν βρισκόμουν στη δική τους ηλικία.

Οι δικές μου εικόνες ήταν γεμάτες χαρά, αγνότητα, προοπτική. Οι δικές τους είναι πλημμυρισμένες από προβληματισμό, αγανάκτηση, θλίψη. Ως μητέρα βιώνω καθημερινά αφενός τον Γολγοθά κάθε γονιού που καλείται να βοηθήσει τα παιδιά του να βρουν το δρόμο τους σε έναν Δήμο που τους προσφέρει μηδαμινές υποδομές και αφετέρου τον προβληματισμό κάθε νέου που καλείται να μεγαλώσει σε μια κοινωνία που τους στερεί στοιχειώδεις ευκαιρίες και επιλογές.

Ο Δήμος μας υποφέρει από ανυπαρξία στοιχειωδών δομών. Οι χώροι αναψυχής εγκαταλελειμμένοι, χώροι αθλοπαιδιών που έπρεπε να έχουν κατασκευαστεί δεν δημιουργήθηκαν ποτέ, η Παραλία του Μαραθώνα παραμένει ίδια χωρίς ίχνος ανάπτυξης για δεκαετίες, αποκομμένη από παντού. Κάθε δρόμος και μια επικίνδυνη παγίδα. Οι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού σκεβρωμένοι από την υγρασία. Στάσεις λεωφορείων διαλυμένες, κόσμος να στερείται ακόμη και υπηρεσίες που σε οποιαδήποτε πολιτισμένη κοινωνία θεωρούνται αυτονόητες. Παντού εγκατάλειψη και αδιαφορία!

Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στα παιδιά και η αγωνία μου για το μέλλον τους είναι αυτή που με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω για πρώτη φορά υποψηφιότητα σε δημοτικές εκλογές.

Οφείλουμε όλοι μαζί να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες αντιθέσεις μας και να συνδέσουμε κάθε εποικοδομητική πρόταση, κάθε θετική απόφαση, κάθε σύγχρονη αντίληψη, προκειμένου να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά.

Κουράστηκα να βλέπω τον τόπο μου να πραγματοποιεί διαρκώς βήματα προς τα πίσω. Να μένει προσκολλημένος στο χθες και να μην πορεύεται με μοναδική κατεύθυνση το αύριο.

Γι’ αυτό επέλεξα να γίνω μέλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ του Σπύρου Λιβαθινού. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Γιατί πιστεύω ότι θα είναι ένας Δήμαρχος που θα εφαρμόσει το σχέδιό του χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να αμβλύνει γωνίες για να ικανοποιήσει μικροπολιτικά ή προσωπικά συμφέροντα.

Θέλω ο τόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά μου να αποκτήσει την ποιότητα ζωής που είχε όταν ήμουν εγώ παιδί. Γι’ αυτόν το Δήμο θέλω να παλέψω, γι’ αυτόν τον Δήμο σας καλώ να παλέψουμε όλοι μαζί, γιατί όλοι μαζί σ’ αυτόν τον τόπο ζούμε και όλοι μαζί οφείλουμε να αναδείξουμε τη μοναδικότητα και να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητά του!