iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ο Πέτρος Αλεξανδρής
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Γέννημα – θρέμμα κάτοικος της Ανατολής, γεννημένος το 1979, ο Πέτρος Αλεξανδρής αποτελεί από πολύ μικρή ηλικία ενεργό μέλος κάθε αθλητικού και δημιουργικού κυττάρου της κοινωνίας της Νέας Μάκρης.

Απόφοιτος του Τεχνικού Λυκείου Ραφήνας – με ειδικότητα Κτιριακών Έργων – δραστηριοποιήθηκε για μια πενταετία στον κλάδο των κατασκευών και εκσκαφών και από το 2011 ανέλαβε τη διεύθυνση και ιδιοκτησία Πρατηρίου Καυσίμων που διατηρεί η οικογένειά του στη Λεωφόρο Διονύσου.

Λάτρης του αθλητισμού, ποδοσφαιριστής του Θησέα Αγίας Μαρίνας, μέλος των συλλόγων μαραθωνοδρόμων (αρχικά του Τελμησσού και εν συνεχεία του Μιλτιάδη), ενεργός πολίτης με πλούσια εθελοντική δράση σε καταπολέμηση επικίνδυνων φυσικών φαινομένων διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος, γραμματέας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνών και Εμπόρων Δήμου Μαραθώνα.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, αρνούμενος ωστόσο να αποδεχτεί οποιαδήποτε έμμισθη θέση που του πρότεινε ο απερχόμενος Δήμαρχος, Ηλίας Ψινάκης, λόγω της αναξιοπιστίας του συγκεκριμένου προσώπου, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μαραθώνα.

Ο Πέτρος Αλεξανδρής αποτελεί μέλος της ομάδας αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και θα είναι υποψήφιος του συνδυασμού μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Με γνώμονα την εύρεση ενός ανθρώπου εμπιστοσύνης που θα αναλάβει την τύχη του Δήμου μας, επέλεξα στο πρόσωπο του Σπύρου Λιβαθινού την αξιοπιστία για μία διοίκηση μη πελατειακού και προσωπικού συμφέροντος, όπως έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Λιβαθινός είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει στην πορεία του – και μέσα από τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα – ότι το όραμά του είναι να δημιουργήσει ένα Δήμο ισονομίας, ίσων ευκαιριών και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες που συνοδεύουν την ιστορική και φυσική μοναδικότητά του.

Βλέποντας στον τόπο μου να μη συμβαίνει τίποτα ουσιαστικό τα τελευταία είκοσι χρόνια, παρά μόνο ενέργειες δίχως αύριο και προοπτική που περιορίζονταν αποκλειστικά στην επίλυση στοιχειωδών υποδομών που σε κάθε σύγχρονο Δήμο θεωρούνται αυτονόητες, δεν θα μπορούσα παρά να ανταποκριθώ στο κάλεσμά του.

Κουράστηκα να βλέπω έναν Δήμο να αγοράζει ποδήλατα και να μην διαθέτει ποδηλατόδρομους. Κουράστηκα να βλέπω ακόμη και στις λιγοστές εφαρμογές σχεδίου πόλης που πραγματοποιούνται να κατασκευάζονται οι μισές ή και ακόμη λιγότερες πλατείες από αυτές που προβλέπονται. Και ειλικρινά, κουράστηκα να βλέπω την κοινωνία μας να συμβιβάζεται με το ελάχιστο και να μη διεκδικεί το μέγιστο.

Για να συμβεί, όμως αυτό, θα πρέπει όλοι μας να προχωρήσουμε και σε βαθιά αυτοκριτική. Ας αξιολογήσουμε εκ νέου τα κριτήρια με τα οποία χρησιμοποιούμε την ψήφο μας. Θα εξακολουθήσουμε να ψηφίζουμε τους εκπροσώπους μας στο Δήμο βάσει μιας γνωριμίας ή μιας συγγένειας ή θα ορίσουμε το αύριο του Δήμου μας αναλαμβάνοντας καθένας μας προσωπικά ως ψηφοφόρος την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις οικογένειες και τα παιδιά μας;

Με την ευχή να επιλέξουμε όλοι μας τα πρόσωπα εκείνα που θα εγγυηθούν την αναγέννηση του τόπου μας, ελπίζω οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου να συνδυαστούν με την επανεκκίνηση ολόκληρης της κοινωνίας μας!