iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ο Κ. Καβαρνός
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Μια ζωή γεμάτη πολύτιμες εμπειρίες. Μια μοναδική κληρονομιά που απολαμβάνει η νέα γενιά του Μαραθώνα.

Το όνομα Καβαρνός αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης στην τοπική μας κοινωνία τα τελευταία χρόνια, καθώς το κλειστό γυμναστήριο που κληροδότησε η οικογένεια στη νεολαία του τόπου ήρθε να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης των συλλόγων της περιοχής, τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Ο Κωνσταντίνος Καβαρνός γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Από τα μαθητικά του χρόνια δούλευε καθημερινά με τον πατέρα του Μανώλη Καβαρνό στη Βαρβάκειο Λαχαναγορά, γνωρίζοντας έτσι από μικρός τον «πράσινο χρυσό» του Μαραθώνα: τα προϊόντα της καρποφόρας γης του.

Μετά το σχολείο σπούδασε την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, ωστόσο πολύ σύντομα τον κέρδισε το εμπόριο. Έτσι, σε νεαρή ηλικία, άνοιξε κατάστημα εμπορίας φρούτων και λαχανικών στην Πλατεία Βάθης, ενώ περίπου μία δεκαετία αργότερα ίδρυσε νέα επιχείρηση στον τομέα των κατασκευών (ενεργό μέλος της Ένωσης Κατασκευαστών Ελλάδος & Ε.Β.Ε.Α.). Σε όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες συνοδοιπόρος και συνέταιρός του υπήρξε ο αδελφός του Αντώνης, με τον οποίο επιπλέον μοιράζονταν ένα κοινό πάθος που έμελλε να σημαδέψει θετικά τις ζωές τους: τον αθλητισμό και τη σωστή διδαχή του στους νέους.

Το 1978, σε μια εποχή που δεν υπήρχε καμιά αθλητική υποδομή για τα παιδιά, παρά μόνο αλάνες, ίδρυσαν στην Πεύκη τη Σχολή Ποδοσφαίρου «Χρήστου Αρδίζογλου», με τη σύμπραξη του φίλου τους και μεγάλου αστέρα της ΑΕΚ και της Εθνικής.

Το 1980 μετά από επίσκεψη του στον Μαραθώνα, εντυπωσιασμένος από την πλούσια ιστορία και τη φυσική του ομορφιά, τον κέρδισε η ιδέα της μόνιμης εγκατάστασης στην περιοχή. Τότε, αποφάσισαν με τον αδελφό του την αγορά έκτασης γης και 3 χρόνια μετά εγκαινιάστηκε το Αθλητικό Κέντρο Καβαρνού στο Μαραθώνα, μίας εγκατάστασης που ξέφευγε από τα τότε ελληνικά δεδομένα. Για πολλά χρόνια, η Σχολή Ποδοσφαίρου Μαραθώνα υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. αποτελούσε τη μοναδική του είδους σε όλη τη χώρα, στην οποία μαθήτευσαν μεγάλα ταλέντα, που στελέχωναν επί μακρόν ομάδες της περιοχής μας, αλλά και άλλων περιοχών. Αργότερα, το Αθλητικό Κέντρο λειτούργησε ως το βασικό προπονητικό κέντρο Εθνικών Ομάδων (Ελλάδος & εξωτερικού) της πλειονότητας των αθλημάτων της χώρας μας πριν τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλπ.

Είναι παντρεμένος με την Ρίτσα Τσιμήνη-Καβαρνού και έχουν ένα γιο, τον Μάνο, 22 ετών, τελειόφοιτο, στο Τμήμα Marketing και Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΒΑΡΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο αγαπημένος Μαραθώνας μας, είναι μια περιοχή ευλογημένη από την Ιστορία και προικισμένη από τη Φύση, διαθέτοντας σπάνιο πολιτιστικό, ιστορικό, αθλητικό, φυσικό, αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτο πλούτο. Επί πολλά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας επιταχυνόμενης πολύπλευρης υποβάθμισης του τόπου μας. Όλα τα χρόνια δραστηριοποίησης μου στο χώρο της επιχειρηματικότητας και του αθλητισμού, συνεργάστηκα επιτυχώς με αμέτρητους ανθρώπους Έλληνες και ξένους, ανέλαβα υποχρεώσεις, έμαθα να θέτω στόχους και ακολούθως να τους υλοποιώ. Τα προβλήματα σήμερα για τον τόπο μας είναι πολλά και δύσκολα, αλλά τέτοια βρήκα απέναντι μου σε όλη μου τη ζωή. Οι εμπειρίες μου όμως, με δίδαξαν καλά πως μόνο με όραμα,  συνέπεια και σκληρή δουλειά κάθε πρόβλημα μπορεί να διεκπεραιωθεί επιτυχώς.

Συμμετέχω για πρώτη φορά στα κοινά ως υποψήφιος, γιατί πείστηκα ότι ο Μαραθώνας χρειάζεται τις δυνάμεις όλων μας κι όχι μόνο αυτών που επί χρόνια ασχολούνται με τα κοινά. Είναι καιρός να υποστηριχθούν νέες υποψηφιότητες με εμπειρία και κύρος που θα «δώσουν» στο Μαραθώνα και δεν θα πάρουν από αυτόν. Να υποστηριχθούν άνθρωποι που όχι μόνο θέλουν, αλλά και μπορούν, έτσι ώστε να βελτιωθεί έμπρακτα η καθημερινότητα και η ποιότητα της ζωή μας.  Η τοπική οικονομία, οι επιχειρήσεις μας, η ποιότητα της καθημερινότητάς μας, η παιδεία, η ασφάλεια και οι ανάγκες αθλητικής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών μας δεν είναι παιχνίδι για να αφήνονται στην τύχη τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ενώνω τις δυνάμεις μου με το συνδυασμό του Σπύρου Λιβαθινού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» για το Δήμο Μαραθώνα. Διότι έχει το όραμα, την οργάνωση και το πρόγραμμα που θα οδηγήσουν το Μαραθώνα να βγει από τη κρίση που τον μαστίζει και με σκληρή δουλειά, χωρίς μεγάλα λόγια θα δούμε το Μαραθώνα που ονειρευόμαστε: μια πόλη ζωντανή και εξωστρεφή, φιλική για τους πολίτες του, με δουλειές και ανάπτυξη για τους εργαζομένους. Ας κάνουμε όλοι μαζί το Μαραθώνα την πόλη που μας αξίζει, μια πόλη με κοινωνική συνοχή και ανοιχτή σε νέες ιδέες. Ο πλούτος της πόλης μας είναι οι άνθρωποι που καινοτομούν και αναλαμβάνουν το ρίσκο.